Hruškový nákyp z veky s čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenVeku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme. Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme. Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící…
Hrušku oloupeme rozpůlíme a zbavíme jadřinců, dáme vařit do malého kastrůlku spolu s vínem, cinzanem, skořicí a hřebíčkem. Vaříme do měkka, až se tekutina téměř vyvaří,…
Všechno ovoce omyjeme a necháme okapat. Blumy a oloupanou broskev rozpůlíme a zbavíme pecek. Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, rozinky přebereme, spaříme a…
Hrušky a jablka,oloupeme,nekrájíme,přidáme fenykl,skořici a vaříme v kojenecké vodě cca 35 min.(dokud jablka a hrušky nezměknou). Pak scedíme přebytečnou vodu…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Nalijeme na ně trochu oslazeného mléka, lehce promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak dolijeme zbytek…
1. Zelí a cibuli očistit a nakrájet na tenké plátky. Hrušku (se slupkou) nakrájet (já použila škrabku na zeleninu). Ořechy nasekat nahrubo. Vše smíchat. 2. Smíchat…
Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo. Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice,…
Pudink uvaříme podle návodu, použijeme nízkotučné mléko. Uvařený pudink nalijeme do sklenic a necháme vychladnout.Švestky uvaříme s cukrem, rozmačkáme a necháme…
Všechny ingredience na těsto zpracujeme a následně ho necháme odpočinout v lednici - cca 30 minutek.Mezitím povaříme nakrájené a oloupané hrušky na kostičky - asi 8…
Ovoce rozmixuji a zakapnu agávovým sirupem - zamrazim a přidám mimču do bílého jogurtu se susenkama (Sunarka)
Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo, a šleháme asi 1 - 2 min. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto, a…
Namleté vločky smícháme se 2 lžičkami prášku do pečiva, 1 lžičkou perníkového koření, solí, 2 lžičkami skořice a 2 lžícemi namletých ořechů. Sypké suroviny smícháme.…
Ovoce oloupeme a umeleme buď v mlýnku na maso nebo rozmixujeme (případně rozsekáme na kousky - nemusí to být úplně hladké). Zasypeme cukrem a zalijeme octem. Opatrně…
Připravené hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme na půlky, vyjádříme a vložíme do studené vody s vymačkaným citronem. Náplň: Vyšleháme změklé máslo a cukr do pěny,…
Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku…
Vsechny suroviny na bylinkovou smes rozmixujeme.Kureci prsa omyjeme, osusime, z obou stran osolime a opeprime a z vrchni strany potreme bylinkovou smesi. Nechame do…
Drobenkový koláč je oblíbeným jednoduchým moučníkem na všední i sváteční dny. Tento koláč je plný šťavnatých hrušek. Pokud však nemáte zrovna hrušky, nevadí, můžete do…
Těsto: v míse rychle prsty zpracujeme mouku a máslo tak, aby vznikly lupínky ve velikosti ovesných vloček, je důležité těsto nepřepracovat. Posolíme, pocukrujeme (můžete…
Máte chuť na hříšný dezert po dobrém obědě? Zkuste jako sladkou tečku připravit tuto pečenou hrušku. Cukr se skořicí vytvoří na povrchu křupavou karamelovou krustičku a…
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná…
Bohatá úroda hrušek si žádá také jejich zpracování. Na tento koláč budete potřebovat křehké těsto, které vtlačíte do kulaté formy, něj pokladete půlky hrušek, do nichž…
Z olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát…
Zkoušíte rádi netradiční recepty? Máme tady pro vás jeden lahodný tip. Pečené kynuté bochánky voní po másle a rumu. Na ně po upečení navrstvíme vařené hrušky s medem a…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…