Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový džem s badyánem a skořicí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby nakládání

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby nakládání)

Hrušky jsou u nás velmi tradičním ovocem, které je velmi dobré čerstvé, ale zároveň z něj můžete zpracovat mnoho různých pochutin. Jednou z nich je také džem. Přidejte skořici, badyán a vychutnejte si kořeněnou chuť.

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 388 kJ /
1 766 kcal
Bílkoviny4,17 g
Tuky2,50 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy416,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do kastrůlku a zasypeme cukrem. Promícháme a necháme v chladnější místnosti přes noc, ideálně tak 12 hodin. Krok 2: Druhý den rozmixujeme, buď do hladka nebo necháme drobné kousky. Přidáme šťávu, koření a dáme vařit. Za stálého míchání vaříme 20-30 minut do zhoustnutí.  Krok 3: Džem plníme do horkých, čistých sklenic, můžeme na povrch džemu ve skleničce přidat mátu, levanduli nebo meduňku. Dodají džemu příjemnou vůni. Sklenicím otřeme hrdla dočista, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Marmelády, džemy a jejich nejrůznější varianty

Zveřejněno 26. 8. 2024 12:31

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový džem s badyánem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoVY

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový džem s badyánem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoVY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, cukr krupice, šťáva citronová, badyán, skořice celá

Přidat fotografie receptu