Tvarohové knedlíčky s hruškou a skořicí
Recept ještě nebyl hodnocenSem tam dostaneme chuť na sladký oběd. Zpravidla je potřeba, aby takový oběd i zasytil. K tomu nám pomůže tvaroh, ze kterého připravíme s krupičkou knedlíčky. Po uvaření…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sem tam dostaneme chuť na sladký oběd. Zpravidla je potřeba, aby takový oběd i zasytil. K tomu nám pomůže tvaroh, ze kterého připravíme s krupičkou knedlíčky. Po uvaření…
Na skvělé koláče nemusíte jen do cukráren, podle tohoto receptu jej jednoduše připravíte i doma. Křehké máslové těsto je základem pro náplň ze zakysané smetany, kterou…
Spojení jemného kávového těsta a šťavnatých hrušek vytváří dezert, který okouzlí svou vláčností i bohatou chutí. Ideální k odpolední kávě, ale i jako sladké překvapení…
Hruškový koláč s tvarohovou náplní a kokosovou drobenkou je skvělým moučníkem pro všechny, kdo mají rádi jemné a vláčné dezerty. Kombinace šťavnatých hrušek, krémového…
Vláčný hruškový špaldový perník krásně voní po jemném perníkovém koření a je plný slaďoučkých hrušek. Je ideální ke kávě nebo čaji, a přitom díky špaldě a proteinu…
Vepřový steak s hruškou je elegantní kombinací sladkého a slaného, která překvapí svou jednoduchostí i jemnou chutí. Šťavnaté maso perfektně doplní dušená hruška na…
Tahle kaše spojuje sílu chia, lněných a slunečnicových semínek s jemnou chutí ovesných vloček. Výživná, sytá a plná zdravých tuků, vlákniny a bílkovin. Ideální snídaně,…
Hruškový džem s vínem a kořením je sladká pochoutka plná vůní podzimu. Zralé hrušky se propojí s jemným bílým vínem, skořicí a badyánem, citron dodá svěžest. Výsledkem…
Vopred namočíme šošovicu.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme namočenú šošovicu a na kocky narezané zemiaky. Zalejeme vodou a osolíme. Varíme domäkka.Vložíme…
Hruškovo-perníkový koláč s tvarohem spojuje sladkou šťavnatost hrušek, kořeněnou vůni perníku a jemnou tvarohovou náplň. Výsledkem je vláčný, podzimně voňavý moučník,…
Hrušky jsou u nás velmi tradičním ovocem, které je velmi dobré čerstvé, ale zároveň z něj můžete zpracovat mnoho různých pochutin. Jednou z nich je také džem. Přidejte…
Do mísy rozklepneme žloutky, bílky ušleháme v tuhý sníh, hrušky okrájíme a nastrouháme najemno.Ke žloutkům přidáme tvaroh, cukr, nastrouhané hrušky včetně šťávy z nich,…
Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, a oloupala…
Vánočku (loupáky) nakrájíme na plátky a namáčíme ve vyšlehaných vejcích s mlékem a skořicí. Narovnáme do pekáčku, pomažeme kysanou smetanou, kterou jsme smíchali s…
Očištěné ovoce nakrájíme na ctrvtinky, zbavíme jádřinců, pecek, jablka a hrušky také oloupeme. Vložíme do hrnce, zakápneme citrónem, přidáme třtinový cukr a zalijeme…
Banán a hrušku nakrájíme na menší kousky, přidáme maliny a granátové jablko, podle potřeby podlijeme trochou vody a vše rozmixujeme dohladka.
Gorgonzolu rozmačkejte a vyšlehejte s tvarohem a crème fraîche.Vmíchejte nahrubo nasekané ořechy.Podávejte s chlebem, ořechy a hroznovým vínem.
1. Oloupeme a nakrájíme cibuli a polovinu jí smícháme se žloutkem, mletým masem, strouhankou, tymiánem a pepřem. Na pánvi zahřejeme máslo, z masové směsi uděláme…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Nakrájejte jablíčka a hrušky buď na plátky nebo na měsíčky.Do malého hrnce nebo pánve dejte vařit vodu (cca 2 hrnky) a přidejte 2 lžičky mleté skořice a cca 4 hřebíčky.…
Vše nakrájíme, stačí na velké kusy. Pak vše vložíme do boxu nebo do misky s víkem. Pečlivě protřepeme. Podávame v miskách.
Všechny suroviny vychladíme, rozmixujeme, podle potřeby naředíme studenou vodou a ihned podáváme.
Hrušky oloupeme, přepůlíme a lžičkou vydlabeme jádřince. Aby se při pečení "nehoupaly", jen mírně kulatou stranu seřízneme a utvoříme jakousi plošku, na které budou lépe…
Veku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme. Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící…