Hrušková dobrota
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo a cukr vyšleháme do pěny, pak přišleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme do pěny. Nakonec vmícháme čokoládové šupinky. Nejlépe do dortové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo a cukr vyšleháme do pěny, pak přišleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme do pěny. Nakonec vmícháme čokoládové šupinky. Nejlépe do dortové…
Rostlinné mléko (cca 200ml na jednu porci) ohřejeme, nasypeme opatrně instantní kaši (kupuji ve zdravé výživě) podle toho, jak chceme aby kaše byla hustá, kdo má rád…
Drcené sušenky smícháme s máslem, hmotu naskládáme do koláčové formy, udusáme a vytvoříme i okraje. Dáme do lednice a připravíme si náplň. Vymícháme tvarohy s cukrem a…
Vysypeme si pekáč moukou nebo dáme nepečící papír, na plech si rozválíme listové těsto, tloušťka cca 2-3mm, na to poklademe slaninu, na ni šunku, pak hrušky-nakrájené…
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a citrónovou šťávu. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, smícháme a nakonec zjemníme bílkama se špetkou soli…
Hrušky oloupejte, nakrájejte na dílky, ty nandejte do pekáčku vymazaného máslem a pokapejte citronem. Utřete 4 lžíce másla a 1/2 šálku cukru do pěny. Do hmoty zašlehejte…
Maso, pokud ho máme vcelku uvaříme doměkka v osolené vodě, pokud máme plátky, můžeme pařit na pařáčku. Když je maso měkké, opečeme jej z obou stran na sádle, vyjmeme a…
Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme. Šlehačku …
Hrušku nakrájíme na velmi jemné plátky, posypeme na drobno nasekanou meduňkou, rozložíme na talíř.Do středu talíře naaranžujeme na jemné plátky nakrájený kozí sýr.Vše…
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme.Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá silnou slupku, část jí…
Do mísy rozklepneme žloutky, bílky ušleháme v tuhý sníh, hrušky okrájíme a nastrouháme najemno.Ke žloutkům přidáme tvaroh, cukr, nastrouhané hrušky včetně šťávy z nich,…
Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtrvtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne…
Do masa s kostmi pečlivě vmasírujeme sůl, pepř, mletý koriandr a chilli. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme příčně na čtvrtiny. Do…
Všechny ingredience na těsto zpracujeme a následně ho necháme odpočinout v lednici - cca 30 minutek.Mezitím povaříme nakrájené a oloupané hrušky na kostičky - asi 8…
Nakrájejte jablíčka a hrušky buď na plátky nebo na měsíčky.Do malého hrnce nebo pánve dejte vařit vodu (cca 2 hrnky) a přidejte 2 lžičky mleté skořice a cca 4 hřebíčky.…
Šalát natrháme a zľahka premiešame s kockami jablka a hrušky.Pridáme na polovice narezané hrozno.Banán popučíme vidličkou a metličkou prešľaháme s jogurtom, kari, medom…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, kardamom, nové koření a sůl. 3) V jiné míse smícháme máslo, cukr, vejce,…
Kynuté koláče na plech s vrstvou ovoce a drobenkou zná jistě každý ze svého dětství, ještě od svých babiček. Připravte doma ke snídani či ke kávě koláč podle tohoto…
Zkoušíte rádi netradiční recepty? Máme tady pro vás jeden lahodný tip. Pečené kynuté bochánky voní po másle a rumu. Na ně po upečení navrstvíme vařené hrušky s medem a…
Koláč z křehkého těsta s jemnou tvarohovou náplní chutná skvěle. Na povrchu ho ještě ozdobí plátky jablek a hrušek, které dodávají šťavnatou chuť. Koláč připravíme…
Aromatické kachní maso výborně ladí se sladkou chutí ovoce. Osvědčenou klasikou je kombinace s hruškami. K dokonalosti ji v tomto receptu přivedeme přidáním kešu ořechů…
Žemlovka či také zemlbába je oblíbené sladké jídlo, které nás přenese do dětství. V této žemlovce vynecháme tvaroh a k jablkům přidáme i hrušky. Můžeme také přidat rum,…
Obrácený koláč je klasický francouzský podzimní dezert. Připravuje se tak, že na karamelovou vrstvu poklademe kousky ovoce a to nakonec přelijeme těstem. Koláč je voňavý…