Hrušky v mandlích
Recept ještě nebyl hodnocenDezert jako z vyhlášených cukráren si můžete k odpolední kávě lehce připravit i doma. Kousky hrušek zapečených v těstě z mletých mandlí, mascarpone a slazeného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dezert jako z vyhlášených cukráren si můžete k odpolední kávě lehce připravit i doma. Kousky hrušek zapečených v těstě z mletých mandlí, mascarpone a slazeného…
Tento sladký chlebíček připravíme velmi snadno. V těstě, které díky výraznému koření krásně voní, se skrývají sladké brusinky. Nastrouhané hrušky dodávají těstu vláčnost…
Obrácený koláč je klasický francouzský podzimní dezert. Připravuje se tak, že na karamelovou vrstvu poklademe kousky ovoce a to nakonec přelijeme těstem. Koláč je voňavý…
Máslo a cukr vyšleháme do pěny, pak přišleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme do pěny. Nakonec vmícháme čokoládové šupinky. Nejlépe do dortové…
Drcené sušenky smícháme s máslem, hmotu naskládáme do koláčové formy, udusáme a vytvoříme i okraje. Dáme do lednice a připravíme si náplň. Vymícháme tvarohy s cukrem a…
Čerstvé hrušky jsou osvěžující a hlavně snadno dostupné. Pár takto natrhaných hrušek můžete zužitkovat třeba na skvělý koláč. Jemné máslové těsto doplní tvarohová náplň…
Bohatý hruškový závin s nektarinkami, ovesnými vločkami, rozinkami a ořechy se skvěle hodí na rodinnou oslavu. Příprava sice zabere díky kynutí malinko delší čas, ale…
Křehké koláče plné náplně, to jsou dobroty, které potěší naše chuťové pohárky. Máslové těsto je tentokrát obohaceno o výživné ovesné vločky. Jemná náplň z tvarohu a…
Hruškový džem s vínem a kořením je sladká pochoutka plná vůní podzimu. Zralé hrušky se propojí s jemným bílým vínem, skořicí a badyánem, citron dodá svěžest. Výsledkem…
Hrušková povidla mají všestranné využití – skvěle se hodí na koláč, frgál nebo jen tak k namazání na chleba. Sladké hrušky se pečou pomalu v troubě s cukrem, skořicí a…
Dobrý a vláčný makovec známe již od našich babiček, které ho často dělávaly. Když do něj ještě přidáme plátky sladkých hrušek, vznikne lahodný a zajímavý moučník.…
Ve velké míse smícháme mouku, máslo, 30 g cukru, vejce, mléko, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet cca 30 minut v lednici…
Ve velké míse smícháme tvaroh, mouku, mléko, dva žloutky, olej, cukr, kypřící prášek, špetku soli a skořici. Z bílků vyšleháme zvlášť tuhý sníh, který opatrně vmícháme…
Vysypeme si pekáč moukou nebo dáme nepečící papír, na plech si rozválíme listové těsto, tloušťka cca 2-3mm, na to poklademe slaninu, na ni šunku, pak hrušky-nakrájené…
Nejprve si uvaříme pudink a necháme vychladit.Kostku tvarohu dáme do mísy, rozklepneme do něj vejce, přidáme dle chuti cca 2PL cukru krupice a van. cukr. Vmícháme do…
1. Korpus: sušenky rozdrtit, smíchat s vychladlým máslem, upěchovat rovným dnem skleničky na dno dortové formy (dno vyložené peč. papírem) - 180°C 8-10min předpéct, pak…
Obě mouky smíchejte společně s práškem do pečiva. Vajíčka vyšlehejte s cukrem a posléze i s máslem, poté přidejte vanilkový extrakt. Nakonec přidejte smíchané mouky a…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Koláčky jako malované, rovnou s dvěma lahodnými náplněmi si připravíte podle našeho receptu. Dobře vykynuté těsto, rumem vonící rozinky a výborně vychucená náplň. To je…
Hrušky i se slupkou nakrájet na hrubém struhadle a nevymačkávat šťávu. Přidat 1 lžíci třtinového cukru a skořici - vše smíchat. Ostatní cukr vyšlehat s vejcem do pěny,…
Bohatá úroda hrušek si žádá také jejich zpracování. Na tento koláč budete potřebovat křehké těsto, které vtlačíte do kulaté formy, něj pokladete půlky hrušek, do nichž…
Nasládlá vůně hrušek a skořice linoucí se po domě láká k zasednutí do křesla se šálkem dobrého čaje, kusu koláče a knihou. I takhle může vypadat pozdní podzimní…