Jahodová vosí hnízda
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda často zmizí ze svátečního stolu jako první. Zkuste k vaší tradiční verzi tohoto cukroví připravit i ovocnou variantu s lyofilizovanými jahodami či malinami.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 037 kJ / 248 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
| – cukry | 50,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vosí hnízda často zmizí ze svátečního stolu jako první. Zkuste k vaší tradiční verzi tohoto cukroví připravit i ovocnou variantu s lyofilizovanými jahodami či malinami.…
Plněné kokosky jsou spojením lahodných lineckých koleček s čokoládovým krémem, marmeládou a sladkou sněhovou kokoskou. Na stole se budou krásně vyjímat a svou vůní…
Křehké bílkové těsto plné ořechů, ze kterého, při troše zručnosti, vykouzlíte kornoutek. Plněný sladkým, zpravidla růžovým, sněhovým krémem a na závěr potažený…
Do mísy dáme povolené máslo (Heru), moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšleháme do pěny. Pak přidáme žloutky a ještě šleháme. Naposledy přidáme mouku a vařečkou…
Chcete na Vánoce upéct i jiné cukroví než oblíbenou klasiku? Vyzkoušejte toto zajímavé cukroví z bramborového těsta. Nadýchané cukroví slepované marmeládou provoněnou…
Vánočními ořechovými řezy skvěle pohostíte návštěvu nejen v průběhu vánočních svátků, ale i kdykoli jindy. Jsou velmi snadné na přípravu, přesto velmi vláčné a lahodné.…
Košíčky z křehkého těsta plněné kokosovým sněhem a ozdobené rozpuštěnou čokoládou jsou ideálním cukrovím pro sváteční chvíle. Kokosový sníh jde připravit také ve…
Do mísy si dáme obě mouky, kakao, prášek do pečiva a cukr. Přidáme vejce, marmeládu, olej, rum a mléko, nakrájený banán na drobno a rozinky. Promícháme a vlijeme do…
Vánoční oříškové koláčky jsou jemné a voňavé cukroví, které k svátkům neodmyslitelně patří. Křehké těsto a lahodná oříšková náplň vytvoří dokonalou kombinaci, která…
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Když nastane doba jahod, snažíme si je užít dosyta. Jednoduchý dort s pudinkovou náplní, zdobený jahodami a zalitý jahodovou želatinou, dokáže podle našeho receptu…
Nejdříve si připravíme náplň - z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme…
Lehké, křehké trubičky plněné osvěžujícím ovocným krémem jsou dokonalou sladkou tečkou ke kávě nebo čaji. Tento elegantní dezert nadchne svou jemnou chutí i vzhledem a…
Zmíněné suroviny zpracujeme v těsto kromě marmelády. Pak si lžící namáčenou ve vodě děláme na plech vyložený pečícím papírem hrudky do kterých děláme koncem vařečky…
Horké letní dny si žádají dezerty osvěžující, lehké a plné ovoce. Ale nemusí to být zrovna koláče či bublaniny. Vyzkoušejte třeba tyto luxusně vypadající poháry, kdy…
Lehké pusinky z bílků se doslova rozplývají na jazyku. Křehké sněhové dortíčky s jemným ovocným krémem a čokoládou tvoří dokonalou sladkou tečku pro slavnostní…
Z červené řepy můžeme připravit i skvělý moučník. Jemně nastrouhanou řepu přimícháme do těsta dochuceného jahodovou marmeládou a jahodovým pudinkem. Barvu těstu dodá…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Přineste oslavenci na stůl kousek léta s originálním dortem ve tvaru bedničky jahod! Tento jedinečný dort okouzlí nejen svou osvěžující chutí, ale také nápaditým…
Pekáč plný kynutých buchet je oslavou české kuchyně. Domácí buchty s jahodovou marmeládou, pečené v sádlem vymazaném pekáčku, jsou nadýchané a voní rumem a vanilkou.…
2 bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Zašleháme do něj cukr. Potom přišleháme dva žloutky, aroma a olej. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Rendlík,…
Surové zemiaky nastrúhame, zmiešame s mliekom, vajcom, múkou, soľou na cesto hustoty klasických zemiakových placiek ( bramborákov ). Z cesta pečieme po oboch…
Najprv začnem parížskou šľahačkou, lebo ju pripravím deň vopred. Šľahačku dám do rajnice, polámem do nej čokoládu a miešam, kým sa celkom neroztopí. Keď nadobudne bod…
Těsto: žloutky, cukr a vařící vodu, kterou přidáváme postupně po lžících, třeme 15 minut. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva střídavě s ušlehaným tuhým sněhem. Vše…