Jahodový dort pro Lukáše
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus : vajíčka vyšľaháme s cukrom a vodou, pridáme soľ, múku a kypriaci prášok. Do tortovej formy dáme papier a nalejeme cesto a jahody ( bez šťavy) a dáme piecť. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus : vajíčka vyšľaháme s cukrom a vodou, pridáme soľ, múku a kypriaci prášok. Do tortovej formy dáme papier a nalejeme cesto a jahody ( bez šťavy) a dáme piecť. …
Žloutky vyšleháme s cukrem (bílky ušleháme zvlášt na pevný sníh), přidáme 5 lžic horké vody, mouku s práškem do pečiva a vše zašleháme dohromady. Potom pomocí vařečky…
Jablka umyjeme, nakrajime na 1 cm siroke platky a kulatym tvoritkem vykrojime jadrince. Jahody omyjeme, ocistime a vetsi cast nasekame na kousicky. V misce smichame…
Lehké pusinky z bílků se doslova rozplývají na jazyku. Křehké sněhové dortíčky s jemným ovocným krémem a čokoládou tvoří dokonalou sladkou tečku pro slavnostní…
cesto: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, žltka + cukor + vanilkový cukor vyšľahať na penu pridať vodu + polku múky a kypriaci prášok stále miešať…
Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty lehounce spojíme a…
Korpus necháme vychladnout a poté zdobíme dle své fantazie.
Korpus: Bílky vyšlehejte se špetkou soli a 1 lžící ledové vody do polotuha. Pak přidejte polovinu cukru a vyšlehejte tuhý sníh (špičky musí zůstat stát).Žloutky a…
Jahodový dort s čokoládovou polevou je osvěžující dezert, který spojuje jemnou svěžest jahod a bohatou chuť čokolády. Ideální dort pro slavnostní chvíle, nebo jako…
Najprv začnem parížskou šľahačkou, lebo ju pripravím deň vopred. Šľahačku dám do rajnice, polámem do nej čokoládu a miešam, kým sa celkom neroztopí. Keď nadobudne bod…
Forma je vysoká asi 40 cm. Koupená na www.dortformy.cz. Celá vejce, žloutky a cukr ušleháme. Pak přimícháme mouku, práše do pečiva a sníh z bílků. Formu vymažeme,…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme mouku s kakaem. Korpus upečeme…
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní…
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je…
Křehké těsto, bohatě posypané jahodami a zdobené elegantní mřížkou, slibuje nejen osvěžující chuť, ale i vizuální lahůdku. Každé sousto je plné šťavnatých jahod, které…
Nadýchané řezy s čerstvými jahodami a pudinkem se hodí ke každé příležitosti. Pečlivě vyšlehané žloutky s cukrem dodají těstu lehkost, džem a jahody přidají ovocnou…
Lahodný dort s piškotovým korpusem, pudinkovým krémem a želatinou můžete připravit s jakýmkoliv sezónním ovocem. Krásně na něm vyniknou například jahody. Takový dort se…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Punčové řezy jsou nám dobře známé. V tomto receptu je však najdeme v netradičním zpracování. Upečený piškot si nachystáme, obarvíme a postupně skládáme do formy tvaru…
Tato jednoduchá omeleta je výživná a skvěle ladí se sladkou marmeládou. K rozšlehaným vejcím přidáme bílý jogurt, který těstu dodá jemnost, a jen lžičku žitné mouky.…
Lehký a svěží cheesecake ve skle je ideální letní dezert. Krémová vrstva se skvěle doplňuje s ovocem a křupavým základem, zatímco pistácie dodají šmrnc. Rychlý na…
Z červené řepy můžeme připravit i skvělý moučník. Jemně nastrouhanou řepu přimícháme do těsta dochuceného jahodovou marmeládou a jahodovým pudinkem. Barvu těstu dodá…
Máslo třeme v míse s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, vejce, sůl a citrónovou kůru a dobře vymícháme. Do mísy prosejeme nahřátou mouku, přidáme vykynuté droždí a…