Vdolečky
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní marmeládou a tvarohem se jen sbíhají sliny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 457 kJ / 2 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,86 g |
Tuky | 40,84 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,58 g |
Sacharidy | 429,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.
Krok 2: Skleničkou, nebo vykrajovátkem krouživým pohybem vykrajujeme kolečka, která necháme přikrytá ještě tak 20 minut kynout.
Krok 3: Rozehřejeme si v hrnci větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký (to uvidíte, jsou tam bublinky).
Krok 4: Dnem skleničky (nebo štamprlátka, nebo širším koncem vajíčka) postupně tiskneme do vdolečků důlky. Vhazujeme je do oleje, a to důlkem směrem ke dnu. Pozor, abyste neměli vdolečky moc těsně u sebe, během smažením nabydou.
Krok 5: Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout (nikam neodcházejte, jde o velmi rychle), tak je otočíme a smažíme z druhé strany. Potom je vyndáme a klademe na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se odsál olej a nebyly moc mastné.
Krok 6: Pak už je jen ozdobíme - do důlku dáme lžičku džemu, na to lžičku i více zakysané smetany a posypeme strouhaným tvarohem.
Zveřejněno 26. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Moje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Nejnovější recepty
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 36 minutami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 4 hodinami
Piškotové tiramisu jednohubky
Přidáno před 5 hodinami
Portobello plněné bulgurem s balkánským sýrem a ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Losos na čokoládové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí paličky pečené na cibuli, koření a slanině
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
arabam před 4 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 6 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 16 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu před 18 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Tweetula před 20 hodinami
Bramboráky
stencenko92 před 21 hodinami
Krůtí na paprice
Kdyzjehlad před 21 hodinami
Čínské nudle se zeleninou a kuřecím masem
habis před 21 hodinami
Tématické fráze:
vdolečky,
vdolečky recept,
vdolečky od ládi hrušky,
recept na vdolečky,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolečky,
koblihy z domaci pekarny,
vdolky recept,
bílá káva recept,
koblihy recept domaci pekarna,
vdolky,
kynuté vdolečky,
koblihy domácí pekárna,
recept na vdolky,
vdolky v domácí pekárně,
džem z domácí pekárny,
recept vdolečky,
recept na domaci vdolecky,
vdolečky z domácí pekárny,
recepty na vdolečky
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr,
sůl,
rum,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
mouka polohrubá,
jahodová marmeláda,
smetana zakysaná,
tvaroh na strouhání
Komentáře (17)