Rozkvetlý jahodový dort
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, vše vyšleháme do husté pěny. Dále si vyšleháme do tuha bílky se špetkou soli. Část bílkové hmoty…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus: Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, vše vyšleháme do husté pěny. Dále si vyšleháme do tuha bílky se špetkou soli. Část bílkové hmoty…
V misce si rozšleháme vajíčka a pak postupně už jen přimícháme olej, mléko, nadrcené mandlové lupínky, rum nebo rumovou tresť a ostatní suroviny. Vše zamícháme a…
Mák si nejprve nameleme. Připravíme si jinou mísu a do ní dáme všechny suroviny včetně máku i nahrubo nastrouhaných jablíček. Vše zamícháme a rozetřeme na vymazaný a…
Luxusně vypadající dezert, který je velmi chutný a snadný na přípravu. Taštičky z listového těsta naplníme jahodovou marmeládou, dokonale vyšlehanou šlehačkou a…
Z jahodového kompotu slijeme šťávu a doplníme vodou do 250 ml, pokud je třeba dosladíme. Přidáme a rozšleháme 10 g želatiny a necháme ji cca 20 minut nabobtnat.Pak buď…
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní…
Punčové řezy jsou nám dobře známé. V tomto receptu je však najdeme v netradičním zpracování. Upečený piškot si nachystáme, obarvíme a postupně skládáme do formy tvaru…
Krásné zdobená linecká srdíčka s marmeládou udělají radost nejen na svátek zamilovaných. Upečte je kdykoliv chcete někomu udělat radost, linecké cukroví nikdy nezklame.…
Košíčky z křehkého těsta plněné kokosovým sněhem a ozdobené rozpuštěnou čokoládou jsou ideálním cukrovím pro sváteční chvíle. Kokosový sníh jde připravit také ve…
Léto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a…
Tato jednoduchá omeleta je výživná a skvěle ladí se sladkou marmeládou. K rozšlehaným vejcím přidáme bílý jogurt, který těstu dodá jemnost, a jen lžičku žitné mouky.…
Osvěžující krémový dezert na piškotovém základu s chutí jahod vás dostane do té správné letní nálady. Chuť a vůně rafinovaně umocněná citrónem, zjemněná tvarohovým…
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké…
Svěží poháry jsou na léto ideální, kdy si s radostí vychutnáme sladkou jahodovou náplň doplněnou jemným krémem z mascarpone a šlehačky. Pohár dozdobíme cukrářskými…
Z bílků ušleháme sníh, který přidáme až nakonec. V jiné míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a kakao a nakonec zlehka vmícháme zmiňovaný sníh.Těsto nalijeme na…
Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr, žloutky, Heru, tvaroh a mouku s práškem. Půlku těsta dáme do formy, poklademe piškoty, které jsme vždy dva slepili…
Formu na dort vymažte tukem a vysypte moukou nebo jí vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Rostlinné máslo nechte chvíli povolit při pokojové teplotě,…
Viktoriin dort je lehký, svěží a okouzlující na pohled. Nadýchaný korpus s jemným kešu-kokosovým krémem a domácí jahodovou marmeládou, je bohatě zdobený šťavnatým letním…
Do mísy dáme povolené máslo (Heru), moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšleháme do pěny. Pak přidáme žloutky a ještě šleháme. Naposledy přidáme mouku a vařečkou…
3 žloutky a 1 celé vejce našleháme s 60 g cukru a 1 vanilkovým cukrem do bílé pěny, přidáme střídavě mléko a strouhanku. Na dno zapékacích misek rozdělíme džem a opatrně…
Viz. obrázek č. 1 - Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny. Cukr se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny, až skoro zbělá a pak přidáme po lžících horkou vodu,…
Surové zemiaky nastrúhame, zmiešame s mliekom, vajcom, múkou, soľou na cesto hustoty klasických zemiakových placiek ( bramborákov ). Z cesta pečieme po oboch…
Troubu předehřejeme na 220 C. Na plech si připravíme pečící papír. Prosijeme mouku, kterou smícháme v míse s práškem do pečiva a špetkou solí. Přidáme máslo a…