Punčový tunel
Punčové řezy jsou nám dobře známé. V tomto receptu je však najdeme v netradičním zpracování. Upečený piškot si nachystáme, obarvíme a postupně skládáme do formy tvaru tunelu. Na řezu se nám pak vyjeví barevná mozaika s rumovou vůní a chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 827 kJ / 3 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,40 g |
Tuky | 39,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 569,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků s kapkou citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do které postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Krok 3: Po upečení odkrojíme z piškotu pás 25 cm a 11 cm (delší do formy a menší na zakrytí). Ze zbytku piškotu připravíme punčovou náplň. Rozdělíme si ji na dvě části.
Krok 4: Jednu část přibarvíme kakaem do hněda a druhou červeným barvivem do červena. Oba obarvené piškoty zvlhčíme punčem z vody, punčového aroma, rumu a cukru.
Krok 5: Do tunelové formy (srnčího hřbetu) vložíme piškot, natřeme jahodovým džemem a poklademe punčovou hmotou. Spodní část natřeme také džemem a zakryjeme jí formu. Zatížíme a dáme ztuhnout do chladu.
Krok 6: Připravíme cukrovou polevu z cukru, citronové šťávy, teplé vody a rumu. Mícháním vznikne bílá fondánová poleva, kterou polijeme tunel po jeho odležení.
Zveřejněno 1. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčový tunel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv76
Moje poznámka
Punčový tunel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv76
Nejnovější recepty
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno před 13 hodinami
Nejlepší tvarohová bábovka
Přidáno 20. 1. 2025 18:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Internet válcuje burger z květáku a cizrny: Díky hořčicí, protlaku a jedné surovině navíc chutná skoro jako masový
Štýrské smažené kuře jako rakouská delikatesa: Šťavnaté maso marinované v jogurtu je nejlepší s bramborovým salátem
Pizza šneky jsou chuťovkou, kterou rychle připravíte z listového těsta. Provoňte je oreganem či rozmarýnem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 7 minutami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 43 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Dajda před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Adellis před 3 hodinami
Játrová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Verounek před 10 hodinami
Vepřová krkovice na slanině a pórku
MinaJ před 14 hodinami
Kapustové karbanátky
Hanina65 20. 1. 2025 20:14
Kapustová polévka
Hanina65 20. 1. 2025 20:12
Placky z vařeného zelí
drugdova92 20. 1. 2025 18:42
Tématické fráze:
fondánová poleva recept,
fondánová poleva,
domácí fondánová poleva,
řezy tunel,
tunel recept,
recepty varecha sk,
recept na fondanovou polevu,
punčové řezy na plech,
jahodovy tunel,
recepty sk,
fondánová poleva na punčový řez,
varecha.sk moučníky řezy,
recept fondánová poleva,
fondánová poleva na kuřátka,
tunel recepty,
fondánová poleva recept,
top recepty fondanova poleva,
klasický punčový dort od jana k,
tunel rez,
fondánová poleva na punčák
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
šťáva citronová,
jahodová marmeláda,
aroma,
rum,
voda,
cukr moučkový,
kakao,
potravinářské barvivo,
cukr moučkový,
rum,
voda,
šťáva citronová
Komentáře (33)