Dort s motýlky pro babičku (bez fondánu)
Recept ještě nebyl hodnocenKORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva…
Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, přidáme pol. mouku, lžičku rozpustné kávy a vyšlehaný sníh. Můžeme přidat na špetku nože prášek do pečiva. Dortovou formu…
Z výše uvedených surovin, mimo rybízového džemu, v robotu zpracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout a poté ho vyválíme na pečícím papíru na velký plech. Po…
Tyto poháry vypadají velmi efektně, ale příprava je mnohem jednodušší, než si myslíte. Potřebujete hlavně trpělivost při čekání, až želatina ztuhne.
1. Na vál prosijeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky pokrájený změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a…
Jablka umyjeme, nakrajime na 1 cm siroke platky a kulatym tvoritkem vykrojime jadrince. Jahody omyjeme, ocistime a vetsi cast nasekame na kousicky. V misce smichame…
Čoko-jogurtový dezert ve skleničce, ozdobený jahodami a kokosem, nejen krásně vypadá, ale ještě lépe chutná. Navíc jeho příprava není nijak zdlouhavá a tak jím můžete…
Upekla jsem v dortové formě a v bábovkové formě dva korpusy, recept na bábovku (mám uložen v receptech).Po vychladnutí jsem korpusy rozřízla vodorovně na asi 1-2 cm…
Připravíme korpus smícháním moučkového cukru, másla, vajec, mléka a pak postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem…
Korpus: Do mísy vložíme žloutky, přidáme polovinu cukru a vyšleháme do tuhé pěny. Potom přidáme oba druhy mouky, kakao a olej. Ve druhé míse vyšleháme bílky se zbylým…
Bílky a špetku soli vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do bělavé pěny, postupně všleháme vodu a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec…
postup na korpusy v poznámce postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s…
Troubu zapneme na 180 °C 4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání.Dále přidáme polovinu mléka a…
Chcete vyzkoušet jahodový džem trochu jinak? Přidejte k jahodám granátové jablko. Jeho sladkokyselá chuť skvěle doplňuje sladké jahody. Výsledkem je výborný, osvěžující…
Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a…
Veganské cupcakes plné chuti připravíte podle tohoto receptu. Vanilka úžasně voní a má skvělou chuť. V kombinaci s jahodami a lehkým krémem budou minidortíčky…
Vzpomínáte na koktejly z mléčných barů? Vraťte se do dětství a připravte si skvělý koktejl jako z "mléčňáku" i doma. Stačí jen pár ingrediencí a kvalitní mixér, a během…
Sladkou klasikou v příjemně osvěžující podobě je jahodová žemlovka s bílkovým sněhem na povrchu. Tato lahodná varianta tradičního receptu potěší i ty nejmenší strávníky.…
Lehké a osvěžující, hotové během chvilky. Poháry ideální volbou na snídani, svačinu i zdravý dezert. Stačí pár lžic kvalitního jogurtu, oblíbené ovoce a trochu fantazie.…
Je ideální volbou pro ty, kteří hledají osvěžující a přitom poctivý domácí dezert. Jemný krém ze smetany a šlehačky v kombinaci s jahodami vytváří neodolatelné spojení v…
Roláda může působit jako náročný dezert, ale s tímto receptem ji zvládnete bez problémů připravit i u vás doma. Stačí jen pár jednoduchých kroků a užijete si lahodnou…
Pokud plánujete letní slavnostní večeři, překvapte své hosty netradičním předkrmem, carpacciem z čerstvých jahod a mozzarelly. V kombinaci s aromatickou mátou vzniká…
Lehké, vláčné a neodolatelně voňavé řezy. Jemné piškotové těsto se sladkou vrstvou a na závěr kokos, který dodá dezertu ten správný šmrnc. Ideální tip na skvělý moučník…
Bohatá sezóna jahod doslova vybízí k různému zpracování sladkých červených plodů. Pokud máte rádi řezy, s tímto receptem nešlápnete vedle. Jemný piškot doplní nadýchaná…