Jahodové mlsání,nejen v zimním období

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: chvilku+4hodiny odležení v chladnu 10 silikonových formiček na malé muffiny Moučníky , Nepečené a mražené 10 názorů

Suroviny

410 g jahodový kompot v konzervě
250 g čerstvých jahod
1 sáček jahodové Galaretky -ochucená
sypká želatina z Lidlu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na hrubší kusy.

  2. Šťávu z jahod dáme do hlubšího hrnku přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do horké šťávy přidáme ochucenou želatinu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí.

  3. Přidáme rozmixované a pomačkané jahody, vše promícháme a plníme do studenou vodou vypláchnutých silikonových formiček.

  4. Můžeme plnit i do jiných tvořítek, ale ty nejdříve vyložíme potravinářskou folií, pro snadnější vyklopení.

  5. Dáme uležet na 4hodiny do chladna. Poté vyklopíme na talířek a ozdobíme čerstvými jahodami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové mlsání,nejen v zimním období

Tématické fráze: jahodové řezy z galaretky jahodovy chisacke jahodový pohár s kompotovými jahody ochucená želatina super jahodové mlsání jahodový koláč ala jahodový mrož sáček jahodové galaretky jahodove mlsani recepty v zimním období

Zapomněl/a jsem heslo