Těstoviny s lososem ve smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenLuxusní pokrm, který může být za pár minut na stole. Jeho na čas nenáročnou přípravu zvládne i naprostý začátečník. Lehké a dobře stravitelné jídlo vhodné ke svátečnímu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 183 kJ / 44 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 0,75 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,65 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Luxusní pokrm, který může být za pár minut na stole. Jeho na čas nenáročnou přípravu zvládne i naprostý začátečník. Lehké a dobře stravitelné jídlo vhodné ke svátečnímu…
Sýr osušíme a nožem uděláme zářez, kde vmáčkneme kapary.Obalíme v mouce, vejcích, strouhance a znovu ve vejcích a strouhance.Smažíme v hodně rozpáleném oleji do růžové…
Kousky kuřete lehce poprášíme moukou promíchanou se solí a pepřem a přebytek oklepeme. Na pánev dáme polovinu oleje, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a kuře ze…
Avokádo má příjemnou máslovou chuť a jednoduše jej tak můžeme doplnit různým kořením a dalšími surovinami. K rozmačkanému avokádu přidáme cibuli, kapary a rajčata a…
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
Kotlety nařízneme po okrajích, lehce naklepeme a z obou stran osolíme. Do pekáčku s trochou olivového oleje přendáme kotlety. Každou potřeme lžičkou pesta, na pesto…
Sežeňte si kvalitní zadní hovězí maso a pusťte se s námi do přípravy minutkového guláše podle Ivana Vodochodského. Zapomeňte na dlouhé dušení, tento hovězí Stroganov se…
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední…
Milovníci rybích pomazánek zbystřete, tato tuňáková je jednoduchá na přípravu a přitom velmi chutná. Použití kaparů jí dá výsledný šmrc i nezaměnitelnou chuť. Bude dobře…
V pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje, zpěníme na něm nožem rozmáčknutý a posléze nasekaný česnek.Přidáme pokrájené ančovičky, necháme rozpustit, pak nakrájené olivy,…
Na olej dáme zpěnit na kostičky pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kousky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky a…
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně…
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme 2 stroužky česneku, nasekaného na plátky. Vhodíme maso, které trpělivě oddělujeme od sebe na jednotlivé kousky,…
Kuskusový salát si můžeme připravit na svačinu i na večeři. Jeho příprava je snadná, rychlá a zaručeně i pro začátečníka v kuchyni. Teplý kuskus doplní osvěžující…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme.Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout.Maso osolíme, opepříme, poklademe…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z…
Krůtí maso můžete bez obav zakomponovat i do redukčního jídelníčku. Má vysoký obsah bílkovin a nízké množství tuku. Připravte k obědu, či večeři, krůtí plátky s…
Cukety nakrájíme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčátka rozpůlíme (větší nakrájíme na čtvrtky).Vychladlé kroupy zakápneme citronovou štávou, osolíme,…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…