Vepřové nudličky s kapary
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme, smícháme s hořčicí a olejem. Necháme 2 hodiny v pokojové teplotě uležet.Rozehřejeme pánev s olejem a nudličky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme, smícháme s hořčicí a olejem. Necháme 2 hodiny v pokojové teplotě uležet.Rozehřejeme pánev s olejem a nudličky…
Mleté maso promícháme s vejcem, solamylem, ochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.Vytvarujeme dvě menší šišky.Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Do…
Pokud máte přebytky zralých rajčat, zkuste je usušit, ochutit bazalkou, česnekem a kapary a zalít horkým olejem. Naložená rajčata se skvěle se hodí k těstovinám, do…
Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.Po uvaření scedíme, propláchneme a necháme okapat.Pak smícháme s nakrájenými ingrediencemi.Vše osolíme, opepříme, dochutíme…
Špagety uvaríme a ocedíme. Na oleji opražíme na plátky narezaný cesnak, pridáme kapary a olivy. Krátko opražíme, pridáme nasekane paradajky i s nálevom. Osolíme,…
Lososa upečeme na pečícím papíru, kůží dolů. Vychladlou rybu rozmačkáme a promícháme se sýrem. Okořeníme a přidáme kapary.
Do hrnce si dáme máslo a necháme jej rozpustit, dáme na něj cibulku nakrájenou na plátky, zalejeme vroucí vodou tak, aby byla ponořená a necháme zvolna dusit doměkka asi…
1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na…
Cukety nakrájíme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčátka rozpůlíme (větší nakrájíme na čtvrtky).Vychladlé kroupy zakápneme citronovou štávou, osolíme,…
Carpaccio z červené řepy je vegetariánským kolegou toho z hovězího masa. Tenké plátky vařené řepy namarinujeme ve sladkokyselé marinádě a necháme pořádně vychladit.…
1. Těstoviny uvaříme podle návodu a vložíme do velké mísy. 2. Bazalkové lístky propláchneme a vložíme do středně velké misky, přidáme 1/2 ČL soli a zalijeme vařící…
Maso zbavíme všech blanek a tuku. Chceme-li dát masu úhlednější tvar svážeme ho kuchyňským provázkem. Zeleninu očistíme, nakrájíme ji na větší kusy a orestujeme na…
Omytý a osušený filet osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odpočinout. Na pánev kápneme olej a přidáme máslo. Do rozehřátého másla vložíme filet kůží…
Tuňáka a šalotku nasekáme, smícháme s trochou zakysané smetany, přidáme okapané kapary.Osolíme, opepříme a rozdělíme na plátky toustového chleba. Zdobíme kaviárem,…
Filet stáhneme z kůže a odstraníme tučné části a případné kosti. Snažíme se nakrájet co nejtenčí plátky. Lépe to jde z hodně ztuhlého kousku. Rozložíme na talíř.…
Stehna rozdělíme v kloubu, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ve směsi oleje a másla ze všech stran dozlatova. V závěru je posypeme sušeným česnekem. Žampióny obalíme…
Výhodou je příprava předem, takže se můžeme věnovat návštěvě a nemusíme být "u plotny". Podáváme je totiž teplé, ale mohou se jíst i později studené. Náplně k plnění…
Troubu si předehřejeme na 200°C.Rybu osolíme a opepříme po obou stranách. Pekáček vymažeme olejem, poklademe stonky z petrželky a vložíme filety v jedné vrstvě.Do mixéru…
Lososa nakrájíme na kostičky a pórek na proužky, mírně osolíme. Společně na sucho osmahneme na nepřilnavé pánvi.Do pánve přidáme vařené těstoviny, promícháme a…
Cibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Na oleji z tuňáka si zesklovatíme cibulku, přidáme tuňáka, posekané ančovičky, 1/2 kaparů a zeleného pepře, špetku papriky, zalijeme vývarem a necháme provařit cca 5…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Tom Yum voní exotikou: Připravte si známou thajskou polévku, která vás spolehlivě zahřeje
Cukrář Josef Maršálek radí, jak poznat kvalitní čokoládu a jak z ní připravit perfektní pařížský krém
Rebarbora nesmí chybět na vaší zahradě ani na balkóně. Pěstování je snadné a podle našeho návodu je zvládne i začátečník