

Houbový " Stroganoff"
Suroviny
- cca 300 g mražených hub nebo čerstvých
- ( použila jsem lesní směs a hlívu, lze připravit i ze žampionů )
- 1 cibule
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce smetany na vaření
- 1 lžíce worcestru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 kyselá okurka
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžíce čerstvého kopru
- špetka cukru
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Na oleji zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme houby, osolíme a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
Pak vmícháme rajčatový protlak, worchester, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut.
Promícháme smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. ( Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku. )
Poznámka od kuchařky
Název Stroganoff jsem dala záměrně do uvozovek, tak doufám, že to tak bude chápáno :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Houbový " Stroganoff"
-
Taevita: Bože jak by byl dobrý, třeba z lišek ! U nás i houbové červy , chodí s transparenty" Houby kde jste" ?
-
Letos konečně rostou houby i u nás, váš určitě vyzkouším.
-
Něco podobného, akorát ve značně zjednodušené podobě (bez smetany, protlaku, kopru a kaparů, zato s trochou pepře a želatinovým bujonem - vím, že je to čuňárna, ale pravý vývar se v malém množství nevyplatí dělat), jsem si nedávno uvařil z mražených lesních hub a chutnalo to překvapivě dobře. Asi tento recept vyzkouším.
-
zdena: , Ursus.N: , AlegroBravo: Děkuji všem za vyzkoušení a zprávu
-
Děkuji za recept. Je to velmi dobré jídlo.
-
Je to velmi chutné jídlo. Nejlepší je letní směs, ale dobrý výsledek lze udělat i z hlívy a žampionů. A taky jsem rád, že konečně někdo napsal správně Stroganoff.
-
Moc a moc dobré, jedlo to i syn , který houby nemusí,ale přidala jsem
trochu kuřecího masa -
danielle72:, magdalenka: Holky díky
, bylo to fakt moc dobré. Houby už jsou taky, takže zkuste
-
danielle72:súhlasím.
-
To mi uniklo
Krása
-
Daniella O.:Danielko, díky moc a jsem potěšena, že recept doletěl až do takové dálky
-
Take jsem pridala kureci prsicka :pro masozravce"
. Misto protlaku jsem pouzila rajcatovou pastu naredenou trochou vody, protoze je sladsi a neni treba dochucovat cukrem. Vyfotit jsem bohuzel nestihla....Po veceri se jen zaprasilo....
. Urcite budu opakovat a posilam velikansky bodik
.
-
Přidala jsem i kousek kuřecích prsíček, je to mňamka mňamkovatá
-
1974andrea: Ono to tak zezačátku s mým vařením téměř vypadalo :) Spíš se začínám učit vařit (hladový přítel) a často mám ještě problém s tím, jak jídlo dobře přichutit :) S Tvými recepty jsem s tím problém nikdy neměla, už mám vytisknuté další a chystám se na ně :)) Takže děkuji
-
Katastrophe:Podle tvého nicku, jsem čekala katastrofický komentář a je to naopak
Díky moc za vyzkoušení