Kuskusový salát s balkánským sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenKuskusový salát si můžeme připravit na svačinu i na večeři. Jeho příprava je snadná, rychlá a zaručeně i pro začátečníka v kuchyni. Teplý kuskus doplní osvěžující…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuskusový salát si můžeme připravit na svačinu i na večeři. Jeho příprava je snadná, rychlá a zaručeně i pro začátečníka v kuchyni. Teplý kuskus doplní osvěžující…
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Léto je období, kdy je salát perfektním obědem, či večeří. Lehký salát s tuňákem, z nových brambor, plný zeleniny, je ochucený zálivkou z aromatických kaparů a hořčice.…
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
Rychlý recept pro ty, co chtějí ke špagetám něco jiného než rajčatovou omáčku. Špagety s jemnou Lučinou, křupavou anglickou slaninou a svěžími ředkvičkami jsou syté a…
Bageta s avokádem a sušenými rajčaty je rychlá a chutná svačina plná krémové, jemně pikantní chuti. Díky citronové šťávě a čerstvým bylinkám získá svěží nádech, který…
Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k…
Tento recept je nejen chutný, ale i zdravý a skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu ze zahrádky. Jemná omáčka se hodí k těstovinám, které budou krémové a chuťově vyvážené.…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vložíme nakrájenou šalotku, krátce…
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme…
Pórek nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme studeným vývarem a mlékem. Přidáme koření a vaříme cca 15 minut. V průběhu mícháme…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme, smícháme s hořčicí a olejem. Necháme 2 hodiny v pokojové teplotě uležet.Rozehřejeme pánev s olejem a nudličky…
Cukety nakrájíme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčátka rozpůlíme (větší nakrájíme na čtvrtky).Vychladlé kroupy zakápneme citronovou štávou, osolíme,…
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…
Zapečené vepřové maso s lilkem je sytý a lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemností lilku a bohatou směsí koření. Zapečením se chutě masa a…
Omytý a osušený filet osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odpočinout. Na pánev kápneme olej a přidáme máslo. Do rozehřátého másla vložíme filet kůží…
Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly…
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně…
Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z…
Lahůdkový amur na zelenině je výtečný pokrm, který spojuje jemné a šťavnaté maso sladkovodní ryby s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento zdravý a chutný recept ocení…
Na olej dáme zpěnit na kostičky pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kousky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky a…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…