Beef Stroganov podle Vodoucha
Recept ještě nebyl hodnocenSežeňte si kvalitní zadní hovězí maso a pusťte se s námi do přípravy minutkového guláše podle Ivana Vodochodského. Zapomeňte na dlouhé dušení, tento hovězí Stroganov se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sežeňte si kvalitní zadní hovězí maso a pusťte se s námi do přípravy minutkového guláše podle Ivana Vodochodského. Zapomeňte na dlouhé dušení, tento hovězí Stroganov se…
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně…
Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly…
Oblíbený tatarák můžete připravit i ve verzi vhodné pro vegetariány. Zeleninový tatarák, kde hraje prim lilek, je příjemně ochucený kapary, worcestrovou a chilli omáčkou…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme.Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.Na pánvi rozpálíme olej s máslem…
Kuskusový salát si můžeme připravit na svačinu i na večeři. Jeho příprava je snadná, rychlá a zaručeně i pro začátečníka v kuchyni. Teplý kuskus doplní osvěžující…
Pokud máte přebytky zralých rajčat, zkuste je usušit, ochutit bazalkou, česnekem a kapary a zalít horkým olejem. Naložená sušená rajčata se skvěle se hodí k těstovinám,…
Na oleji orestujeme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, pridáme na kocky narezané paradajky, tymián, oregano, bujón a necháme krátko podusiť, aby sa paradajky…
Uzený losos je delikatesa sama o sobě. V našem receptu ho doplníte ještě jemnou zálivkou, která podtrhne chuť uzeného rybího masa. Jako pomyslná třešnička na dortu budou…
Dáme jeden hrnek kuskusu do misky, polijeme olivovým olejem a zalijeme vroucí vodou. Necháme ho několik minut pod pokličkou, dokud nezměkne.Do kastrolu dáme sušená…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme.Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout.Maso osolíme, opepříme, poklademe…
Nejdříve dáme vařit nudle do vroucí osolené vody. Makrelu zbavíme kůže a kostí. Na oleji orestujeme protlak, česnek a kapary. Přidáme chilli omáčku, osolíme a opepříme.…
Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…
Letíš z práce, hlava plná starostí a ty nevíš co k večeři? Odpočiň si. Zajdi do toho kšeftu, kam chodíš pokaždé a kup buřty a chleba. To bude večeře. Když už tam jsi,…
Maso umeleme nebo naškrábeme najemno.Kapary a ančovičky nakrájíme najemno, parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Vše přidáme k masu, dále přidáme dijonskou hořčici,…
Nakládaný Hermelín je oblíbenou hospodskou chuťovkou. Vy si je však můžete naložit i doma nebo je připravit jako jedlý dárek. Poloviny Hermelínů proložíme výraznou…
Tak trochu falešný tatarák z brambor a cibule. Pomazánka je lehce pikantní a má krásnou barvu díky protlaku a koření. Výborně se hodí k opečeným topinkám nebo na…
Opravdu název neklame, i na rybě můžeme najít část zvanou svíčková. Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Po jednoduché úpravě…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…