Domácí paštika z kachních jater
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou konzistenci a hlavně skvělou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,20 g |
Tuky | 16,77 g |
Vláknina | 8,83 g |
Cholesterol | 2,60 g |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 33,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci necháme rozpustit větší množství tuku, přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme (pozor, nesmí zhnědnout) a rozmačkaný česnek.
Krok 2: Vložíme očištěná a pokrájená játra, která též lehce orestujeme s pár špetkami hotového paštikového koření (pokud máme čerstvé bylinky, necháme si je až na mixování) a zalijeme portským vínem, které necháme téměř vypařit.
Krok 3: Hotovou směs přendáme do mísy, přidáme čerstvé nasekané bylinky, muškátové koření a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 4: Pak přidáme sekané mandle a další, např. brusinky a promícháme.
Krok 5: Hotovou fáš přendáme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme zbylým tukem, necháme vychladnout a poté ztuhnout minimálně přes noc v lednici.
Zveřejněno 8. 6. 2013 12:08
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z kachních jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/popr
Moje poznámka
Domácí paštika z kachních jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/popr
Nejnovější recepty
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 1 hodinou
Babiččiny masové placičky
Přidáno před 15 hodinami
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 15 hodinami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Retro okénko: Husí krev v konzervě stála 6 Kčs. Nejlepší byla na cibulce a připravovala se z ní i prdelačka
Holka u plotny radí: Nepečený dýňový cheesecake krásně voní kořením a připravený je za chvilinku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 12 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 12 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 13 hodinami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 13 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 14 hodinami
Česnečka
iveta.kroul před 14 hodinami
Květáková polévka II
zdenka.s před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 15 hodinami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 15 hodinami
Tématické fráze:
paštika z kachních jater,
kachní paštika,
kachní paštika z jater,
paštika z kachních jater recept,
domácí paštika z husích jater,
domácí paštika pohlreich,
kachni paštika pohlreich,
kachní pastika recept,
paštika z husích jater pohlreich,
paštika z kachních jater pohlreich,
kachni jatra paštika,
domácí husí paštika,
paštika z husích jater recept,
paštika z husích jater,
jak se dělá kachní paštika,
recept na kachni pastiku,
paštika s kachních jater,
domácí paštika z jater,
husí paštika pohlreich,
kachní jatrová paštika
Suroviny:
játra kachní,
cibule,
česnek,
víno portské,
máslo,
mandle sekané,
kapary,
brusinky,
petrželka zelená,
koření paštikové
Komentáře (3)