Fazolový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenRychlý a chutný tip na podzimno-zimní barevný oběd. To jsou zdravé a syté luštěniny ve fazolovém guláši, který není nijak zahuštěný. Hřejivé jídlo, které stačí doplnit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 111 kJ / 27 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
| Tuky | 0,06 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,20 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,30 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rychlý a chutný tip na podzimno-zimní barevný oběd. To jsou zdravé a syté luštěniny ve fazolovém guláši, který není nijak zahuštěný. Hřejivé jídlo, které stačí doplnit…
Občas má člověk chuť na víno nebo pivo a sem tam si k němu chce něco malého zakousnout. Zkuste si dopředu naložit rozmanité druhy sýra podle našeho receptu. Nakládaný…
Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za…
Zapečené těstoviny patří mezi jídla, která nikdy nezklamou. Zapečte je s pórkem, paprikou, žampiony a šunkovým salámem a vykouzlete chutné a syté jídlo z jednoho pekáčku…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…
V hrnci osmahneme na sádle na drobno nakrájenou cibuli, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, divoké koření a obě papriky pokrájené na kostičky.Přidáme na malé…
Kapie nakrájíme na jemné kousky, smícháme s mletým masem, okořeníme. Produsíme asi 20 minut. Přidáme rajčátka, dodusíme dalších 10 minut. Dochutíme dle naší chuti.…
Ledvinky si očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do cedníku a propláchneme několikrát v horké vodě, necháme okapat.Na proužky nakrájenou cibuli si orestujeme na oleji a…
Rýži opláchneme a usmahneme na másle. Po té přilijeme většinu vody v poměru se sójovou omáčkou podle chuti tak, aby to dalo zhruba 500 ml. Rýži dále NESOLÍME. Přivedeme…
Pokud se vám v letních horkých dnech nechce stát u plotny, vyzkoušejte tento salát z rýžových nudlí se spoustou zeleniny, surimi tyčinkami a arašídovou omáčkou. Skvěle…
Přísady na marinádu smícháme, případně dochutíme dle své chuti a maso naložíme, nejlépe přes noc. Pak na vhodném pekáčku či pánvi rozpálíme tuk a prudce kotlety…
Játra nakrájíme na nudličky.V pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm játra opečeme ze všech stran.Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, mrkev, pórek, kapii, řapíkatý celer a maso – to do šeda. Poté podlijeme vývarem…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a vhodíme tam zeleninu. Restujeme cca 6 minut. Zalijeme vývarem (nejlépe…
Na olivovém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno. Postupně přidáváme pokrájený česnek, mrkev nakrájenou na kolečka a kapii na kostičky. Osolíme, přiklopíme a…
Všechno důkladně očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kapii, rajčata, okurku, a čínské zelí nakrájíme na kousky. Salám, vejce a cihlu nakrájíme na kostičky.…
Rozmrzlého pangase naporcujeme na menší části, osušíme, osolíme, pokapeme olejem a citronovou šťávou a odložíme stranou. Kapie nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s…
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou je sytý a chutný pokrm, který zahřeje. Tato směs kombinuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemně pikantním kořením, zlatavě…
Makrelu vykostíme a maso nakrájíme na sousta. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, kapii na kousky a rajčátka přepůlíme. V pánvi rozehřejeme tuk, necháme…
S příchodem jara přirozeně zařazujeme do jídelníčku více zelených potravin. Nejinak je tomu i v případě těchto hráškových vaflí s paprikou a medvědím česnekem. Stačí jen…