Svatopatrické vafle
S příchodem jara přirozeně zařazujeme do jídelníčku více zelených potravin. Nejinak je tomu i v případě těchto hráškových vaflí s paprikou a medvědím česnekem. Stačí jen rozmixovat zeleninu s vejci, okořenit a moukou doladit konzistenci.
Postup přípravy
Krok 1: Papriku, hrášek, vejce a medvědí česnek rozmixujeme dohladka. Přidáme sůl a skořici a promícháme.
Krok 2: Postupně přimícháváme mouku do požadované konzistence (jako u těsta na lívance).
Krok 3: Opékáme ve vaflovači vymazaném ghí asi 3-5 minut, podle velikosti jednotlivých vaflí.
Zveřejněno 21. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svatopatrické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M855Q
Moje poznámka
Svatopatrické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M855Q
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 21 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 1 hodinou
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 5 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 5 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 13 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 14 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 14 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 14 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 16 hodinami
Suroviny:
kapie zelená,
hrášek,
vejce,
mouka hladká,
česnek mědvědí,
skořice,
sůl
Komentáře (1)