

Uzená makrela na paprice, rajčatech s bylinkami
Suroviny
- 1 větší makrela (nebo 2 menší)
- 1 zelená kapie
- 10 cherry rajčátek
- 1/2 bílé cibule
- 1-2 stroužky česneku (podle velikosti)
- pepř
- koriandr
- sůl dle chuti (pozor, makrela je už slaná)
- bazalka
- pažitka
- řeřicha
- tuk na pánev
Postup přípravy receptu
Makrelu vykostíme a maso nakrájíme na sousta.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, kapii na kousky a rajčátka přepůlíme.
V pánvi rozehřejeme tuk, necháme rozvonět cibuli a česnek.
Vsypeme tam kapii, po 5 minutách přidáme rajčata. Okořeníme.
Po dalších 3 minutách přidáme maso a bylinky, vypneme sporák a necháme spojit chutě. Po případném dochucení ihned podáváme.
Zdroj: Upraveno podle časopisu Dia styl
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Uzená makrela na paprice, rajčatech s bylinkami
-
Uzenou makrelu já ráda, tohle bude jistě moc dobré
...jen obírat maso od kostí je pro mě práce za trest
-
Jsem na tom jako tejaja, většinou makrelu zblajznu
-
Děkuji a fakt zkuste
-
Mńamm, je to takový pěkný tataráček z uzené makrely
-
Takto som ešte údenú makrelu nerobila, vždy ju zdlabnem lem tak, ani chlieb k tomu nepotrebujem.
Ale môže to byť príjemná zmena.
-
magdalenka: díky
, dopsala jsem
-
Ladi, z postupu ti vypadlo, kedy tam pridávaš makrelu...inak,mne by chutilo.