Bretaňské fazole
Recept ještě nebyl hodnocenChcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 622 kJ / 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,67 g |
– nasycené | 0,13 g |
– nenasycené | 0,53 g |
–– mononenasycené | 0,13 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,67 g |
Sacharidy | 33,33 g |
– cukry | 9,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Pokud zrovna nehubneme do plavkové sezony, dopřejeme si jednoduché, ale naprosto dokonalé buřty na černém pivu. Nemusíme kvůli nim chodit do hospody, s naším receptem je…
Ti, kdo patří mezi milovníky aromatických sýrů, určitě ocení tuto netradiční úpravu kombinace dvou z nich - výrazných syrečků a jemnějšího camembertu. Nejlépe si …
Z jakéhokoliv kousku masa jde udělat velmi chutný pokrm. V tomto receptu jsou použity marinované plátky vepřového masa, které jsou rozkrájeny na nudličky a poté…
Výborná krkovice naložená přes noc v lehce pikantní marinádě a poté dlouze pečená v troubě se vám bude rozplývat na jazyku. Vychutnejte si ji s výpekem zahuštěným cibulí…
Máte rádi červenou řepu? Je vhodná nejen k zavařování, ale připravíme z ní mnoho výborných pokrmů. Třeba vynikající zeleninovou pomazánku, kterou podáváme na topinkách…
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem jsou vydatným a chutným pokrmem. Toto jednoduché a syté jídlo kombinuje jemně vařené fazole, pikantní klobásu a dokonale upravená…
Špekáčky nemusíme nutně péct jenom na ohni, nebo připravovat na utopence. Dá se z nich připravit i výborný salát s lehce pikantní zálivkou, beraními rohy, feferonkou a…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, zeleninu na proužky a rajčátka přepůlíme. V hluboké rozehřáté pánvi na oleji orestujeme maso, osolíme a opepříme, přidáme česnek a…
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Camembert nakrájíme na kostičky. Salát zakápneme trochou olivového oleje, přidáme koření dle chuti a promícháme. Tortilly…
Maso osolíme a opepříme. Všechny suroviny na marinádu smícháme a maso na 24 hodin naložíme.Půl hodiny před pečením maso z lednice vytáhneme. Do pekáčku nakrájíme cibuli…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme chilli papričku, česnek, rajčata a nasekané bylinky chvilku opékáme. Přidáme maso a zprudka opékáme, přidáme kečup a necháme na mírném…
Pečené brambory jsou ideální přílohou nejen ke grilovanému masu, ale dají se konzumovat i samotné. Vyzkoušejte brambory, okořeněné směsí kečupu, česneku a hrubozrnné…
Jednoduchá pomazánka z tuňákové konzervy a čerstvého sýra chutná výborně jen tak na pečivu nebo jako součást jednohubek. Svěží chuť sýra a jarní cibulky je doplněna…
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Omyté maso vložíme do marinády a necháme marinovat do druhého dne.Před tepelnou úpravou maso vytáhneme půl hodiny předem.…
Snad každý zná dobře ochucený tatarák z hovězího masa. Připravit ho můžeme ale i ze zrajícího sýru, který máte rádi, třeba z Romaduru nebo tvarůžků. Tatarák si nejlépe…
Maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme jí. Dále přidáme…
Métský salám se díky své konzistenci ideálně hodí k přípravě pomazánky. Smícháme ho s tvarohem a smetanou a přidáním pórku a jarní cibulky dodáme pomazánce svěží chuť.…
Fazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořením do měkka. Solíme až po změknutí.Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s nakrájenou cibulí…
Koleno osolíme, opepříme, vložíme do PH, přidáme kečup, pokrájenou zeleninu a zalijeme pivem. Vaříme na HIGH cca 4 hodiny.
Salám, okurky a cibuli nakrájíme na kostičky a promícháme.Kečup, hořčici, worcester, olej a ocet smícháme a necháme projít varem.Po vychladnutí vše smícháme, necháme…
Topinková směs je výborný způsob, jak využít čerstvé letní suroviny a vytvořit lahodný a sytý pokrm plný chutí a vůní. Tento rustikální recept kombinuje jemnost cuket,…
Slaninu nakrájíme s cibulí a česnekem na kousky. Kostičky slaniny vyškvaříme a přidáme zpěnit cibuli s česnekem. Přidáme maso natrhané vidličkou, nebo nakrájené na…
Cibule nakrájíme na kousky. Jednu dáme na pánev s olejem a necháme zesklovatět. Přidáme maso a opečeme. Přidáme protlak, papriku, sůl a pepř. Malinko podlijeme vodou a…