Rychlá pizza "domácí" sýrová a chorizo

isindy Kuchařka: isindy

2 velké plechy Pizzy 106 názorů

Suroviny

Těsto:
250 ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
2 lžičky soli
500 g hladké mouky
lžička sušeného droždí
Sýrová náplň:
125 ml smetany či šlehačky
50 g taveného sýra (použila jsem 1 kostku sýra Javor)
1 stroužek česneku
10 dkg krájené mozarella Pizza
10 dkg Eidamu
5 dkg Nivy
Chorizonáplň:
10 dkg salámu Chorizo
2 lžíce jemně pálivého kečupu Hellmann´s
1 jarní cibulka
5 dkg hrubě strouhaného Eidamu
Recept si zatím oblíbilo 66 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10 minut - program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme.

  2. Jakmile je těsto vypracované, pekárnu vypneme a těsto necháme 5 minut uvnitř odpočinout. Lze samozřejmě zpracovat rukou, ale pekárna nám tuto práci ušetří. Těsto nenecháváme kynout, jen krátce odpočinout.

  3. Poté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme na lehce pomoučněné desce tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe náplní a pečeme v troubě předehřáté na 250°C, dokud okraje nezezlátnou.

  4. Sýrová náplň:
    Smícháme tavený sýr se smetanou a utřeným česnekem. Směsí potřeme plát těsta, posypeme hrubě strouhaným Eidamem, poklademe Mozarellou a kousky Nivy. Lehce pocákáme zbytkem sýrové směsi.

  5. Chorizo náplň:
    Plát těsta potřeme tence kečupem, poklademe kolečky salámu, posypeme jarní cibulkou a Eidamem.

Poznámka

Protože mám velký plech jen jeden, pekla jsem postupně a druhá polovina těsta čekala na zpracování ve vypnuté pekárně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 728 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá pizza "domácí" sýrová a chorizo

  • Gabina Gabina

    Super pizza, dcera chtěla s olivami a kukuřicí, chlapi měli se šunkou a paprikovým salámem. Moc jsme si pochutnali, přidávám foto

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    1974andrea: super, Andy ;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ivčo, jakmile dělám pizzu, tak jedině z toho to těsta. Že by z lenosti?:-D Je skvělé, rychlé, bez čekání:yes:. Prostě mně vyhovující. Posílám zase foto, ale je to foceno před chvílí, takže za tmy:-(

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    bouma.music,Blansch,1974andrea: děkuji na milé komentáře, jsem ráda, že vám chutná :-):-K
    PS: fotky parádní, díky :yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    isindy:Ivčo, tohle tvoje těsto používám na pizzu nejradši, je to hned a je výborné. Dneska jsem stihla i vyfotit pizzu " co dům dal" ;-) Takže fotečky tam máš;-)

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Je opravdu dobrá, ale jak už tu někdo psal, nenechat příliš dlouho v troubě, pak jsou ty konce sužší. Jinak vydrží krásně měkoučká i druhý den, když se přikreje.:-)

    Odpovědět

  • bouma.music bouma.music

    Tak pizza se povedla, dělal jsem sýrovou z poloviční dávky. Jen místo vody jsem dal mlíko a těsto jsem pak nechal malinko víc nakynout, aby bylo vláčnější.

    Je to dobrota, posílám bod a nahrávám fotku ;-)

    Odpovědět

  • Hor Hor(neregistrovaný)

    LOL! Nechci tu začínat nějakou flamewar, ale po přečtení toho receptu mi to připadá jak dílo z Babicovy kuchyně! Ten taky splácá všechno dohromady. Už jen kombinace pizza, chorizo, eidam, niva a vrchol všeho - taveňák v podobě "nesýru" Javor! Vypadá to, že autor byl pod přísným doledem komise EU :-D

    Odpovědět

  • bouma.music bouma.music

    Ewik84: Podle mě je to tím, že se to těsto nenechá vykynout... Dneska jí budu poprvé zkoušet dělat, tak to prubnu a nechám jí nakynout o něco víc, ať maj možnost se tam vytvořit bublinky, který to těsto pak udělaj jemnější ;-). Pokud to neskončí fiaskem, hodím info :-)).

    Jo, a taky místo vody chci dát mlíko.:yes:

    Odpovědět

  • Ewik84 Ewik84

    tak já nevím. S těstem se pracovalo krásně. Ale přijde mi po upečení taková suchá. A Během chvilky po vyndání okraje hrozně ztvrdly. Udělala jsem něco špatně?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    olahok:Jéje, není vůbec zač, vím, že ta pizza od Ivči je moc dobrá a rychlá. Jsem ráda, že vám chutnala a chvalte hlavně autorku receptu:-D

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Bezva rcp, super těsto. Právě upečeno. :yes::yes::yes:
    Pro 1974andrea: Díky za navigation na bezvadnou pizzu a rychlou odpověď. Kvalita doporučí také jenom kvalitu, tak to prostě k Vám patří, a na to je u Vás vždycky spoleh "na stopro". Tak se držte a ještě jednou - velký dík.:-K:-K:-K:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jelikož tam Iva píše i šlehačku, klidně vol tu tučnější, pokud ale nehlídáš tuky.Ona by šla i s menším obsahem tuku, ale jak píše Péťa přede mnou, bylo by to řidší

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Jana: Omlouvám se, nejsem autor, ale podle receptu jsem pizzu pekla. Já dala tu tučnější 33%, není tak řídká a je chutnější :-) Určitě tím nic nepokazíte!

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dobrý den, chtěla bych vyzkoušet tu sýrovou náplň...můžete mi poradit jakou smetanu mám použít? Je to lepší s 12% nebo 33% smetanou? Děkuji za odpověď! :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6 8

Tématické fráze: domácí pizza rychlá pizza domácí pizza recept sýrová pizza recept syrova pizza rychlá pizza recept pizza sýrová nejlepší domácí pizza náplň na domácí pizzu rychlé těsto na pizzu chorizo chorizo recept recept na sýrovou pizzu sýrová pizza se smetanou pizza sýrová recept sýrová náplň na pizzu recepty pizza náplň recept na rychlou pizzu co je chorizo domácí pizza nápln