Minutková kachní prsa
Recept ještě nebyl hodnocenTentokrát vyzkoušíme kachnu v moderním podání, bez zdlouhavého pečení a spousty tuku. Šťavnatá prsíčka jsou hotová raz dva a pokud přidáme i čerstvé bylinky, budou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 318 kJ / 76 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
| Tuky | 0,10 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,05 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,03 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 17,00 g |
| – cukry | 16,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tentokrát vyzkoušíme kachnu v moderním podání, bez zdlouhavého pečení a spousty tuku. Šťavnatá prsíčka jsou hotová raz dva a pokud přidáme i čerstvé bylinky, budou…
Vše smícháme, vlijeme na vysypaný plech a posypeme kokosem. Místo sypání kokosem můzeme dát po upečení jakoukoliv čokoládovou polevu, která se případně dá také posypat…
Hrozinky přebereme, umyjeme, spaříme horkou vodou a necháme na sítku okapat. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a ananas nakrájíme na drobno. Ve 300 ml mléka rozmícháme…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo nebo Heru a uděláme drobenku. Do ní přidáme cukr, prášek do pečiva, vejce, špetku soli, smetanu a uhněteme hladké…
4 vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky důkladně promícháme, smícháme s 1 celým vejcem a s mlékem. Přidáme vanilku, 1/2 čajové lžičky soli a dvě vrchovaté lžičky…
Metličkou v míse dobře rozmícháme (lehce, krátce rozšleháme) vejce s olejem a nakonec s kompotem včetně šťávy.V mouce rozmícháme kakao, jedlou sodu a oba cukry a vše…
Cukr, vejce, olej, kompot i se šťávou promícháme, nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.Na vymazaný moukou vysypaný vyšší plech směs nalijeme a upečeme.
Zakysané smetany dobře rozmícháme s vanilkovými cukry. Na dno dortové formy dáme piškoty, polovinu smetan, poklademe kompotem, opakujeme, nakonec přijdou piškoty.Formu…
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, olej a nakonec šťávu z kompotu, poté do směsi přidáme ovoce z kompotu a jemně zamícháme. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný…
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Vejce ušleháme s oběma cukry do bělavé a husté pěny. Při nejnižší rychlosti šlehače zašleháme smetanu a pak už…
Celá vejce smícháme s cukrem,přilijeme vlažné mléko(promícháme),olej(promícháme)a nakonec mouku s práškem do pečiva. 3/4 těsta vylijeme na vymastěný a vysypaný plech…
Připravte k nedělnímu odpolednímu mlsání řezy z křehkého lineckého těsta s jemnou broskvovou náplní a čepicí zapečené krémové vrstvy ze zakysané smetany. Rozležením v…
Mleko dame do hrnce, prisypeme pohanku a nechame probublavat (nevarit). Po 8-10 minutach by mela pohanka mit konzistenci kase. Pote osladime, ochutime skorici a vmichame…
Křupavé listové těsto, jemný vanilkový pudink a barevné ovoce – to jsou pudinkové řezy, které zvládnete připravit během chvilky. Vypadají slavnostně, chutnají báječně a…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu s olejem, mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech…
Celá vejce vyšleháme s cukrem, k tomu přimícháme prosáté tři hrnky pol. mouky s práškem do pečiva, na kousky nakrájené broskve s kompotu a vlijeme všechnu šťávu též s…
Lehký korpus, nadýchaná šlehačka, ovoce a lesklá vrstva želé – tento ovocný koláč je nejen pastvou pro oči, ale i dokonalým letním pokušením. Skvěle se hodí ke…
Oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme je s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh ze zbylých bílků. Na plech dáme pečící papír a na něj rozetřeme…
Vše smícháme na těsto, hotové těsto vylijeme na plech s pečícím papírem, poklademe nakrájeným ovocem kompotovým a pečeme při 160st. asi 16-20 minut
Nejdříve si připravíme želatinu ( já jí dělám tak že jí namočím asi v 1,5 dcl teplé vody a nechám odstát dokud neztuhne ) ale záleží na vás. Do mixéru naliji vlažné…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesejeme…
Přísady: jogurt, káva, nutela, cukr a želatina dle návodu- vše smícháme. Pomalu to začne houstnout takže ted fofr. Otevřeme konzervu s ovocem a vyndáme okapat, nebo…
Bílky vyšleháme s částí cukru na pevný sníh. Změklý tuk vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vanilkový cukr a žloutky. Mouku smícháme s práškem do…