Koláč z kompotu

hosta Kuchařka: hosta

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 3 názory

Suroviny

1 kompot (meruňkový, broskvový)
cca 2 dl podmáslí nebo kefíru, kyšky
2 vejce
2,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 hrnku oleje
2 rovné KL jedlé sody
Drobenka:
6 dkg másla
hrnek hnědého cukru
hrnek polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kompot slijeme přes cedník, ovoce pokrájíme nadrobno, necháme stranou a šťávu doplníme podmáslím do půllitru. Nalijeme do mísy, přidáme vejce, olej a mouku smíchanou s jedlou sodou. Vznikne nepříliš tuhé těsto. Nalijeme na pekáč (dala jsem na 30x40 cm, příště dám na ten největší). Poklademe ovocem a připravíme drobenku.

  2. Protože ji nerada hňácám, dělám ji tak, že máslo rozehřeji v hlubší pánvi, zamíchám cukr, potom mouku a je hotovo.
    Drobenkou posypeme připravený koláč - je jí hodně, opravdu zasypeme, těsto není moc sladké. Pečeme asi půl hodiny v troubě vyhřáté na 170 st. C.

Poznámka

Příště udělám na větší plech, aby byl koláč nižší a to ze dvou kompotů, tam asi nebude vůbec přidané podmáslí, jen šťáva z a více ovoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koláč z kompotu

  • Olinka5555 Olinka5555

    Vydařený koláček:yes: - žmolenku dělám taky zatepla, přijde mi to rychlejší a nemusím se s tím žmoulat ...

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    noo - ovoce bylo navrch koláče, to nepočítám a té scezené šťávy bylo cca 2dl - kompot vlastní, dost napěchovaný v 0,7 l sklenici, takže jsem přidávala cca 0,3 dl podmáslí

    Odpovědět

  • casino casino

    Spletu se příliš když si tipnu, že ten kompot byl kubaturou skoro za tři hrnky? :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít