Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Schwarzwaldský višňový dort

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

21. 8. 2011 18:12

Suroviny pro 16

16

Nutriční hodnoty

Energie26 529 kJ / 6 341 kcal
Bílkoviny128,26 g
Tuky395,17 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 2,56 g
Sodík 1,06 g
Sůl3,18 g
Sacharidy553,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nějaké recepty na tento skvělý dort zde již jsou, tento je však mírně jiný. Kdyby někomu vadil, smáznu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Janule76

9. 9. 2018 05:00

Dortík jsem včera pekla, sklidil velký úspěch. Jen mě trochu překvapilo, že se do těsta nedává žádný tuk - tak jsem tam pro jistotu dala cca 150 g másla. Šlehačku jsem použila jednu 40% a dvě 31%, tvářilo se to, že to bude držet, ale pro jistotu jsem do ní vmíchala trochu rozpuštěné želatiny. Korpus jsem prokápla griotkou. Dort byl výborný, vláčný, všichni si ho pochvalovali :-)

Zuzka - Cobra

23. 4. 2014 20:16

Ani ve šlehačce není ztužovač. Je vyšlehaná, pak přidaný cukr a znovu přešlehaná. Držela krásně. Zkoušela jsem dortovou šlehačku, ale nevím, kolik % tuku měla. Nejlépe to šlo se 40%. Nedávno, když jsem ho zase pekla, jsem měla 33% Kunín a děs.

Ivana

23. 4. 2014 17:51

Ani to té šlehačky nepřijde ztužovač?

Zuzka - Cobra

6. 4. 2014 16:06

Ivano, to, co se prodává v cukrárnách a restauracích, mi vůbec nechutná! Samá směs na přípravu dezertů, práškové šlehačky, co jsou jako beton. Tady není žádný ztužovač, ani nic jiného.

Ivana

6. 4. 2014 15:28

Zrovna o vbíkendu jsem tento dort ochutnala v restauraci v Jihlavě. Byl výborný, ale měla jsem dojem, že ve smetaně je ještě něco přimícháno...opravdu se tam nedává nic než ušlehaná šlehačka?;-)

Zuzka - Cobra

9. 1. 2013 20:00

Very hessen - díky, Verčo, za objasnění, já původ Schwarzwaldského dortu znám. Autorkou kometnu o původu "typického švýcarského dortu" je Petra :) LG Zuzka

very hessen

9. 1. 2013 10:27

Zuzka - Cobra:zuzko- cobro
ten dort neni ze svycarska, jen se tam ji a je popularni i v rakousku, ale pochazi z nemecka SCHWARZWALD rika ti to neco? napr. nejvetsi pohori v baden württemberg...
de.wikipedia.org/wiki/Schwarzwald
ale jinak ti dam za pravdu, a vsem je muj nejoblibenejsi uz asi 15 let!!!! mfg verca

pekarpecehousky

2. 1. 2013 20:45

Já ještě korpus vlhčím griotkou nebo amarettem, taky do šlehačky trošku kápnu, aby to nebyla jenom sladká šlehačka. Verzi s vanilkovým luskem jsem ještě neviděl, ale určitě to taky bude mňamka:-p

Zuzka - Cobra

15. 11. 2012 10:51

ywettko, do šlehačky jsem žádný ztužovač nedávala. Stačí mít kvalitní a dobře vychlazenou šlehačku, vyšlehat ji, přidat cukr a znovu přešlehat.

ywettka

15. 11. 2012 08:40

chtěla jsem se zeptat-do té šlehačky nepříjde žádný ztužovač,mám strach,aby se mi šlehačka do zítra neroztekla.Dík za odpověď

Mozaika

19. 9. 2012 13:10

Taky jsem si dovolila přidat fotku. Dortík jsem zkoušela, je moc dobrý, takový lehký. Jen mi došla šlehačky, tak je nahoře méně nazdobený. Měl u nás doma veeeeliký úspěch. :-p Přidávám bodík;-)

Zuzka - Cobra

9. 8. 2012 20:56

Tenhle dort není hořký a už vůbec ne hnusný, chuť korpusu je velice jemná, mandlovo-čokoládová. Přijde mi naopak až moc sladký... vyzkoušej a uvidíš.

Dort

9. 8. 2012 13:07

Teď jím dort se stejným názvem koupený v obchodě a je neuvěřitelně hořký a hnusný...

Stáňa

7. 5. 2012 18:52

;-(Dortu chci zkusit upéct jako dárek doufám ,že se mi povede tak jako Sachr ten byl "bohovsky " dobrý, zůstal mi jen tácek ani jsem moc neochutnala, skucharska1@seznam.cz

Petra :-)

3. 5. 2012 16:33

Zuzka - Cobra:

Typický švýcarský dort :-D
Jen oni korpus pokapávají višňovým "šnapsem" a potírají ještě višňovou marmeládou ;-) (jak kdo je zvyklý) ale i tak obdivuji, že jsi ho tak hezky udělala, mně se ta šlehačka vždycky zdrcne a mám z ní máslo ;-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: schwarzwaldský dort višňový dort schwarzwaldský dort s višněmi schwarzwaldský dort recept schwarzwald dort višňový dort recept čokoládovo višňový dort dort schwarzwald schwarcwaldský dort švarcvaldský višňový dort švýcarský třešňový dort recept na schwarzwaldský dort schwarzwald dort recept recept višňový dort svycarsky dort recept na višnový dort švarcvaldský dort dort višňový švarcvaldský višňový dort recept višňový čokoládový dort

Suroviny: vejce, cukr krupice, lusk vanilkový, čokoláda hořká, mandle mleté, mouka hladká, prášek do pečiva, kompot višňový, smetana ke šlehání, cukr moučkový, zdobení čokoládové, višně

TopRecepty.cz

Schwarzwaldský višňový dort

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AYv