Barevné ovocné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo, oba cukry, žloutky a mléko vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme sníh z bílků a mouku s kypř.práškem. Upečeme na 160°. Na potření : z džusu, mléka a cukru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo, oba cukry, žloutky a mléko vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme sníh z bílků a mouku s kypř.práškem. Upečeme na 160°. Na potření : z džusu, mléka a cukru…
Kuřecí prsíčka nebo jiné maso naklepeme - prsní řízky jen velmi lehce, osolíme, okořeníme kari kořením nebo jiným, dle vlastní chuti a prudce opečeme z obou stran na…
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a promícháme s rozpuštěným máslem. Máslem vymažeme zapékací misku a na dno rozprostřeme polovinu těstovin, ovoce pokrájíme…
Bílky vyšleháme s třemi lžícemi teplé vody dotuha. Přidáme cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z limetky. Potom přidáme žloutky a mouku se solamylem a práškem do…
Přísady: jogurt, káva, nutela, cukr a želatina dle návodu- vše smícháme. Pomalu to začne houstnout takže ted fofr. Otevřeme konzervu s ovocem a vyndáme okapat, nebo…
Piškoty rozdrtíme najemno. Vodu s cukrem přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni přibližně 5 minut. Odstavíme, necháme vychladnout a smícháme s nálevem z višní.Máslo…
Oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme je s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh ze zbylých bílků. Na plech dáme pečící papír a na něj rozetřeme…
Máslo (Heru) nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na plátky, přidejte prosátou mouku, cukr, vejce a vypracujte těsto. Těsto rozválejte - rozmačkejte - na…
Pripravime si testo smichanim mouky, cukru, medu a rozpusteneho masla. Testo vtlacime do pecici misky, potreme kysanou smetanou a pokladme platky merunek. Peceme 15-20…
Smícháme všechny suroviny na drobenku a dáme do ledničkyFormu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, můžete použít i strouhanku nebo kokos nebo můžeme vyložit…
Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, přidáme kompot i se šťávou, zakápneme citronem a medem. Vše promícháme a necháme vychladit.
Nejdříve zaděláme těsto: do ohřátého mléka s cukrem rozdrobíme kvasnice a necháme je vzejít. V míse smícháme mouku se solí, přidáme žloutky, rum, rozpuštěné máslo a…
Máslo utřeme se žloutky. Přidáme cukr, kakao a po lžičkách vlažné mléko. Přidáme do toho prosátou mouku s kypřícím práškem . Ušleháme sníh z bílků se špetkou soli a…
Moučkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny.Přidáme mouku, prášek do pečiva a olej. Vše promícháme.Vmícháme ušlehaný sníh. Polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.Těsto…
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme múku a kypriaci prášok, dáme do tortovej formy vymazanej tukom a múkou a dáme piecť do predohriatej rúry. Uvaríme puding…
Uvařené a odkostěné kuře nakrájíme na kousky po 1cm. Jablka se oloupou a nakrájí na kousky nebo plátky. Ořechy se nasekají na drobno. Broskev nakrájíme nadrobno. Všechny…
Oloupané a uvařené kaštany a v mléce namočené housky spolu umeleme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rozšlehaná vejce, cukr a skořici.Tvoříme kulaté, asi 2 cm vysoké…
Uvaříme si puding. Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Poté přimícháme olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný…
Máslo rozpustíme. Vše smícháme dohromady, dáme péct na teflonový plech při 100-130 °C, který postavíme do většího plechu s vodou.Ovocná omáčka: Slijeme šťávu z kompotů,…
Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, pak přidáme vlažnou vodu a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a…
Nejdříve si připravíme želatinu ( já jí dělám tak že jí namočím asi v 1,5 dcl teplé vody a nechám odstát dokud neztuhne ) ale záleží na vás. Do mixéru naliji vlažné…
Nejprve uděláme dle návodu na krabičce krém a dáme ho odležet do lednice. Dáme odkapat kompot a větší kousky případně překrojíme.Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Sedm podivných středověkých jídel: Pečená kočka, polévka ze zmijí nebo nadívaný ovčí penis bývaly tehdy na stole běžně
Dvanáct nejlepších jídel z rajčat: Dáte si klasickou omáčku, studenou polévku nebo tataráček?
Tradiční oukrop podle Sandtnerové je velmi skromný pokrm, ale chutná dobře a takhle snadno se připravuje