Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá buchta bez vajec s ananasem a višněmi

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

16. 4. 2023 09:00

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Hrnek = 250 ml. Množství na hluboký plech 32x23 cm.

Nutriční hodnoty

Energie15 624 kJ / 3 734 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky107,93 g
Vláknina29,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 541 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy618,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 4. 2023 22:34

Nadja: :-) děkuji, je to zajímavé :-K

Nadja Nadja

17. 4. 2023 22:22

Marie Svarcova: Když máš vyzkoušeno, tak určitě neměň. Mne to jen zarazilo, protože jsem to nikdy neslyšela. Máš-li chuť, podívej se tady: cs.wikipedia.org/wiki/Kyp%C5%99ic%C3%AD_pr%C3%A1%C5%A1ek ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 4. 2023 21:09

Nadja: :-) děkuji za informaci, já jsem ten recept dostala asi před 15 -20 lety a už podle něj peču celou dobu a nikdy nebyl problém - vždy je upečený korpus velmi dobrý tak na tom nic měnit nebudu. Možná to má ještě jiný důvod ale netuším jaký a zeptat už se nemohu - je mi líto. :-K Hezký zbytek večera, :-K

Nadja Nadja

17. 4. 2023 20:37

Marie Svarcova: Maruško, děkuji za odpověď, ale prášek do pečiva již kyselou složku nebo složky obsahuje, takže není nutné přidávat ocet, spíše naopak. Tím se jen urychlí reakce a prášek nebude správně působit v troubě.

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 4. 2023 17:29

Nadja: :-) děkuji za komentář a přesně tak funguje i prášek do pečiva také pění když se přidá ocet - zkusila jsem to . :-K Přeji krásný den

Nadja Nadja

17. 4. 2023 17:03

Jaký účel plní ocet v těstě? Vím, že je nutný v případě použití sody, aby se uvolnil oxid uhličitý pro nakypření těsta. Ale při použití prášku do pečiva?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, cukr krupice, kakao, sůl, ananas, olej slunečnicový, esence vanilková, ocet, ananas, kompot, šťáva višňová, voda, sirup višňový, pudink, šlehačka, ovoce

TopRecepty.cz

Černá buchta bez vajec s ananasem a višněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxN7