Utopenci - vyzkoušený nálev
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 407 kJ / 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
Tuky | 3,60 g |
Vláknina | 90,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,76 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 155,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rozpis na 1 kg špekáčků:
0,6 l vody
0,2 l octa
3 kuličky nového koření
6 pepřů
1 bobkový list
1/2 kávové lžičky (bez kopečku), špekáčky jsou slané dost
1,5 polévkové lžíce cukru (s malým kopečkem)
1/3 sklenice okurkek (i více) + 1/3 nálevu z okurek
cca 1/2 sklenice kapií nebo kozích rohů + 1/2 sklenice nálevu z kapií (kozích rohů)
0,3 kg cibule (nebo i více, podle potřeby)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2019 20:36
Majkaa: Děkuji za komentář. Receptů na špekáčky je mnoho a jsou velmi variabilní.
A když máte rádi pikantní špekáčky z Kauflandu, tak proč ne. Alespoň jste si pochutnali!
Zdravím!
22. 10. 2019 20:22
Nedávno jsem dělala utopence z čili špekáčků koupených v Kauflandu, výborné
20. 10. 2019 19:06
casino: Já vím, jen jsem si tu malou poznámečku o dokonalosti nemohla odpustit. Tak už se nezlobte, ano?
No problémek jsem vyřešila po svém, a abych pravdu řekla, nepočítala jsem vůbec se zájmem o recept, je tu utopenců víc, než by si člověk myslel. Tak dík za komentář
a moc zdravím!
20. 10. 2019 18:54
MamlajdaD:
No jo, no..., každej jsme nějakej, že
Pouze jsem vám navrhl pro uživatele komfortnější řešení
20. 10. 2019 15:04
zdenka.s: Děkuji za krásný komentář! No dokud sedím a moc se nehýbu, tak někdy i zapomínám, kolik mi je let,
ale běda, jak začnu něco dělat, to by jste koukala, kolik mám v těle záškodníčků,
a ty mně pořád někde píchají, dloubou a svádím s nimi věčný boj! Tak si z toho aspoň dělám legraci,
co jiného mi zbývá.
Ale ten komentář mně moc potěšil!
(Jen aby to nebylo tak, že mládnu příliš - že dětinštím, to prý staré babky tak někdy mají
) No a zase si ze sebe dělám legraci, asi už jiná nebudu!
Ještě jednou děkuji za komentář, bylo to jako pohlazení! Zdravím
20. 10. 2019 13:29
MamlajdaD :máme dokoce přímo ve vsi vyhlášené řeznictví, majitel si pěstuje kravičky i čuníky,celý den se pasou na louce a na mase je to znát.
Má vlastní výrobnu,klobásy ,šunku,zabijačkové -vynikající, tak zkusím jeho špekáčky.
Jak čtu Vaše recepty a komentáře, vidím, že jste duševně velice,velice mladá
20. 10. 2019 13:26
Eja57: Myslím, že se tomu tvému postupu nedá nic vytknout, do zářezů kromě zelí i okurky a cibuli, do sklenice (ke sklu) sem tam tam kousek červené kapie - jí se přece i očima
. Tady křimické zelí neseženu, ale měla jsem domácí od vnučky (a ona to fakt umí!
). To byla moje "vychytávka", to zelíčko a nálev z něj.
Zdravím!
20. 10. 2019 13:13
MamlajdaD: královno utopenců - jak s tím zelím? už jsem taky dělala, s Křimickým zelím, zelí i s nálevem + doplnila oblíbeným nálevem na utopence, zelí nacpala do zářezů i mezi buřty...dobré to bylo, to jo, ale máš ještě nějakou jinou vychytávku?
20. 10. 2019 12:58
casino: Dík za komentář. Psala jsem ten recept hned po skončení práce s nakládáním utopenců, dokud jsem měla v paměti všechny podrobnosti.
A napsala jsem to tak, jak jsem to dělala, protože jsem skoro stejný postup dělala v létě a všem chutnalo (to jsem dělala z 3 kg a dělala jsem část i se zelím, ovšem domácím a výborným). Ale nálev jsem dělala stejným způsobem. Prostě nikdo není tak dokonalý, aby to hned napsal jak se patří.
Vy možná ano?
Zdravím!
20. 10. 2019 12:41
MamlajdaD: ano, máš můj obdiv
Zdenka.s s tou "starou osobou" ...bude hůř
20. 10. 2019 12:40
MamlajdaD:
No, bych to pojal opačně
Vložit rcp na 1kg a každý si už poradí i se sprostou násobilkou
A dokonce i bez trojčlenky, že
20. 10. 2019 12:30
zdenka.s: Až budete moct koupit nějaké lepší špekáčky, tak se do toho pusťte (tedy pokud máte občas rádi utopence), ono to není vlastně vůbec složité. Nemám ráda překyselené utopence, to pak člověk pro samý ocet neví, co vlastně jí, dělám nálev kyselý asi tak jako na okurky. Ale to si musí každý udělat podle své chuti, někdo si prostě ocet třeba přidá. Nám to chutná takhle. Moc zdravím a ať se daří!
20. 10. 2019 12:19
Lenunka: Děkuji za milý komentář. Právě jsem do poznámky vložila rozpis na 1 kg špekáčků, snad to poslouží případným zájemcům jako přibližné vodítko. Dík a zdravím!
20. 10. 2019 12:06
Eja57 a zdenka.s: Počkejte, až se vám bude blížit osmdesátka, jako mně, pak si budete říkat, že jste "tenkrát" vlastně byly skoro mladice. Budete říkat, jó, tenkrát, to mi ještě všechno šlo snadno.
20. 10. 2019 12:00
zdenka.s: "stará osoba" no nene, je mi jen o dva roky méně...týýýjo, to mě čekaj za dva roky věci
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zeleninová polévka s uzeným vývarem
Přidáno před 13 hodinami

Mrkvová polévka se smetanou
Přidáno před 13 hodinami

Vepřové nudličky v zeleninové směsi
Přidáno před 20 hodinami

Ovesné sušenky s čokoládou a kávou
Přidáno před 21 hodinami

Meruňky plněné pěnou z nivy
Přidáno 23. 6. 2022 20:31

Kuřecí játra s jablkem a řapíkatým celerem
Přidáno 23. 6. 2022 20:12
Právě bylo uvařeno:

Kuřecí stehna na slanině a žampionech
uvařil/a Alvinsatya
před 13 minutami

Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu
uvařil/a Bohunka123
před 31 minutami

Bezová marmeláda
uvařil/a Brumaire
před 8 hodinami

Domácí chleba z trouby
uvařil/a Marcela0123
před 8 hodinami

Bulky se sýrem
uvařil/a Marcela0123
před 8 hodinami

Paštika z drůbežích jater
uvařil/a Marcela0123
před 8 hodinami

Jednoduchá buchta s vůní kávy
uvařil/a Mettynka
před 10 hodinami

Jednoduchý tvarohový koláč
uvařil/a Effina
před 10 hodinami

Rychlá smetanová pepřová omáčka
uvařil/a joliete
před 12 hodinami

Mřížkový koláč s tvarohem
uvařil/a jalamo
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: nálev na utopence utopenci nálev recept na lák na utopence lák na utopence recept na utopence nalev utopenci nálev na utopence recepty recepty lák na utopence recept nálev na utopence nálev do utopenců lák utopence nálev na utopenci utopenci recept nálev na utopence recept nålev na špekåčky utopence nálev nalev pro utopence recept na nalev na utopence nakev na utopence nálev utopenec
Suroviny: voda, ocet, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl, cukr, okurka čerstvá, kapie, cibule
Utopenci - vyzkoušený nálev
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m3K9
24 názorů