Dušené zelí
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu (česky zelí) nasekáme nadrobno.Na oleji necháme prasknúť rímsku rascu, pridáme cibuľu a orestujeme domäkka.Pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kapustu (česky zelí) nasekáme nadrobno.Na oleji necháme prasknúť rímsku rascu, pridáme cibuľu a orestujeme domäkka.Pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho…
Dokřupava osmažené řízky má rád snad každý a hodí se téměř pro jakoukoliv příležitost. Zkuste připravit oblíbenou klasiku na jiný způsob, vyměňte klasický trojobal za…
Klasickým spôsobom upečieme palacinky.Na náplň speníme na masle nadrobno narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a podusíme asi…
Kapustu a mrkev narežeme na rezance, pór na kolieska, zemiaky na kocky.Rozohrejeme olej a všetku zeleninu na ňom asi 5 minút restujeme. Osolíme, okoreníme, zalejeme…
Zemiaky aj bobkovým listom dáme variť do osolenej vody. Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen. K polomäkkým zemiakom pridáme zásmažku, ktorú sme si pripravili z…
Do vriacej osolenej vody dáme zeleninu a povaríme (pridávam aj troška citrónovej šťavy do vody), zeleninu uvarenú do polomäkka vyberieme na tanier a necháme troška…
V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme. Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, …
Co vy a tlačenka? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je…
Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska…
Do misy dáme pomletý bôčik a dobre ho premiešame s ostatnými ingredienciami. Zmes odložíme na 12 hodín do chladničky. Mäsovou hmotou naplníme tlačenkový rukáv a konce…
Uvarenú sóju, cibuľu a cesnak zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajíčko, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Zahustíme 2 lyžicami strúhanky alebo detskej krupice…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a dáme z ohňa dolu. Pridáme narezanú bazalku, na malé kocky narezaný syr, osolíme, okoreníme. Paradajkám zrežeme vršky a…
Kuskus veľmi dobre premiešame s lyžicou oleja, kým sa všetky zrniečka neobalia. Potom zalejeme horúcou vodou asi 1 cm nad kuskus, zakryjeme a necháme nabobtnať. …
Mango po dĺžke rozrežeme, odstránime kôstku, vydlabeme dužinu a rozmačkáme ju vidličkou. Jemne nakrájanú cibuľku osmažíme až zosklovatie. Pridáme rozotrený cesnak,…
Brokolicu rozdelíme na ružičky a do 3/4 ju uvaríme v osolenej vode. Brokolica musí byť chrumkavá. Kuracie prsia narežeme na rezance, okoreníme ho čiernym korením,…
Zemiaky na jemno nastrúhame, nalejeme smotanu a dobre premiešame. Pridáme nastrúhané uhorky, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetky koreniny. Dobre premiešame.…
Cakanky prekrojime pozdlzne na polovice, odstranime vrchne listy a vykrojime hlubik, od ktoreho by cele jedlo zhorklo. Cakanky vlozime do vacsieho kastrola, polejeme…
Cibulu nakrajame na drobno a dame do rozohriatej panvice s olejom. po chvilke pridame nakrajane sampinony, spolu pekne porestujeme asi 5 minut. pridame nakrajanu…
600 ml mlieka zmiešame so 600 ml vody a privedieme k varu, vsypeme krupicu a miešame, kým sa nezačne prilepovať ku dnu. Kašu vyklopíme na pomúčenú dosku, rozotrieme na…
Celou neloupanou špagetovou dýni uvaříme (v tlakovém hrnci vaříme 15 minut do syčení ventilu), pak vypneme a necháme vychladnout. Rozřízneme, vyjmeme semínka a vidličkou…
Celer pokrájíme na plátky, pokapeme citrónovou štávou a posypeme kořeninami, odložíme na chladné místo. Z uvedených přísad připravíme těstíčko a zlehka ho vyšleháme…
Mäso z chrbta narežeme až po kosť. Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme,…