Italská mortadella

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Doba přípravy: 90 minút + príprava 1 dávka - pre viac osôb Mleté maso 3 názory

Suroviny

1000 g bůčku bez kosti a kůže
5 vajec
3 stroužků lisovaného česneku
1 lžička mletého černého koření
1 lžička mořské soli
1 lžíce vegety
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce olivového oleje
100 g pokrájených olív
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misy dáme pomletý bôčik a dobre ho premiešame s ostatnými ingredienciami. Zmes odložíme na 12 hodín do chladničky.

  2. Mäsovou hmotou naplníme tlačenkový rukáv a konce zviažeme. Varíme 90 minút.

  3. Vyberieme na podnos, zaťažíme dostičkou a obraciame, aby mala pekný tvar. Po úplnom vychladnutí vyberieme z tlačenkového rukáva a nakrájame na úhľadné rezy.

  4. Kto chce, môže ešte obaliť pred nakrájaním v posekanej čerstvej bazalke. Podávame s chlebom, čerstvým pečivom a sezonnou zeleninou alebo ako súčasť studených mís.

Poznámka

Zdroj: Taliansky recept. Pripravuje sa aj z kuracieho mäsa, ako koreniny miesto olív sa používa na hrubo drvené celé čierne, zelené alebo farebné korenie. Vyrába sa v tvare šunky, jej príprava je dom od domu iná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italská mortadella

Tématické fráze: salám mortadela výroba mortadely domácí mortadela mleté maso recepty práva mortadela recept mlete maso domácí mortadella domácí výroba mortadely mortadela výroba salám mortadela recept bůčková mortadela domácí mortadela recept mortadela salám tlačenkový rukáv masová mortadela výroba mortadela bučkova mortadella mortadela domácí domácí mortadela sunkovar mortadella domáci

Zapomněl/a jsem heslo