Gratinovaná čekanka

amalia Kuchařka: amalia

Doba přípravy: 1 hodina 2 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

4 velké čekanky
2 tenké plátky šunky
2 plátky anglické slaniny
50 g ementálu
2 pl olivového oleje
20 g másla
mleté černé koření
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cakanky prekrojime pozdlzne na polovice, odstranime vrchne listy a vykrojime hlubik, od ktoreho by cele jedlo zhorklo.

  2. Cakanky vlozime do vacsieho kastrola, polejeme olivovym olejom, osolime, okorenime, pridame asi 1/2 dcl vody, zakryjeme a priblizne 20 minut dusime na slabom plameni.

  3. Priebezne doplnime male mnozstvo vody, aby sa cakanky nepripalili. Nechame vychladnut, na polovicu cakanky dame kusok ementalu, priklopime druhou polovicou, dve cakanky obkrutime platkami sunky, dalsie dve anglickou slaninou.

  4. Vlozime do pekaca, posypeme nakrajanym syrom, navrch dame maslo a odkryte pecieme v rure predhriatej na 180 stupnov.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Gratinovaná čekanka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: čekanka recept čekanka recepty recepty čekanka čekanka červená čekanka recept gratinovana gratinovaná jídla cakanka recepty jídla z čekanky cakanka recept jídlo z čekanky recept na čekanku vareni cekanka čekanka jídlo recept cekanka recept z čekanky cekanka salatova cekanka-anglicky čekanka zelenina recepty recept cervena cekanka

Zapomněl/a jsem heslo