Pečená jehněčí plec

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 100 minút 3 - 4 ( podľa veľkosti pliecka ) Jiné maso 8 názorů

Suroviny

1 kg jehněčí plece
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce medu
50 g másla
20 g mandlových lupínků
3 lžíce oleje
5 - 6 stroužků česneku
150 ml suchého bílého vína
mleté černé koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme.

  2. Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, dáme do pekáča a podlejeme olej.

  3. Pečieme zakryté v rúre pri teplote 160 °C asi 50 minút. Občas podlejeme výpekom.

  4. Potom mäso otočíme, obložíme na plátky nakrájaným maslom a podlejeme bielym vínom. Pečieme ďalších cca 30 minút.

  5. Mandľové lupienky opečieme na panvici bez tuku dozlata.

  6. Výpek precedíme do menšieho hrnca, primiešame kyslú smotanu, necháme zovrieť, ochutíme soľou a korením.

  7. Podávame s ryžou. Omáčku podávame zvlášť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená jehněčí plec

Tématické fráze: jehněčí nejlepší recept pečené jehněčí maso recepty pečené jehněčí jehněčí plecko pečené jehněčí plecko recepty jehněčí plecko pečené plecko jehněčí na česneku jehněčí plecko recept pečené jehněčí na česneku jehněčí plec na česneku pečene jehněčí plecko jehněčí pečeně recepty na jehněcí maso pečené pečené jehněčí maso jehněčí recepty recept na pečené jehněčí pečené jehněčí recept recept jehněčí plecko recepty jehněčí plecko jehněčí maso pečené