Jehněčí na švestkách

Jiné maso Doba přípravy: 1 hod + marinovanie 9 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 1 hod + marinovanie 9 názorů

Suroviny

½ jehněčího hřbetu
2 lžíce másla
1 cibule
12 rozpůlených a vypeckovaných švestek
1 kousek celé skořice
5 hřebíčků
1 lžička cukru
sůl
mleté černé koření
1 lžička solamylu
1 – 1,5 dl bílého vína
marináda :
3 lžíce oleje
1 lžíca medu
šťáva z ½ citronu

Postup přípravy receptu

  1. Mäso z chrbta narežeme až po kosť.

  2. Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a upečieme domäkka. Ak treba, podlievame, aby sme mali dostatok výpeku na omáčku.

  3. Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple.

  4. Výpek z mäsa prelejeme do panvice, vložíme maslo, narezanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme slivky, posypeme cukrom, pridáme škoricu a klinčeky a opekáme asi 3 minúty.

  5. Podlejeme vínom, v ktorom rozmiešame solamyl a ešte niekoľko minút necháme variť, kým omáčka nezhustne.

  6. Podávame s ryžou.

Komentáře k receptu Jehněčí na švestkách

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Ja osobne neznášam kombináciu mäsa a ovocia...ľudia to však milujú, to znamená, že problém bude vo mne, nie v recepte...:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    dixinka: Prečítajte si prvú vetu svojho komentáru. Ak napíšem, že "No nevím,jestli ten recept bude tak dobrý", Tak je to skoro to isté ako že je zlý, len krajšie napísané. Ak je vám z jahňaciny zle, tak tie recepty prehliadajte a je to. ;-)

    Odpovědět

  • dixinka dixinka(neregistrovaná)

    tejaja:já jsem nemínila nic o tom,že by váš recept byl špatný,já jen ,že bych asi nemohla,ale kdyby mě někdo známý pozval na malinkou ochutnávku,tak to bych mohla a určitě bych si dala i malou porci.Ale sama bych to nevařila(jen pro velkou rodinu).JO A JEHNĚČÍ MASO MAJÍ V MP KRÁSNO UŽ ASI 10 DNÍ A V GLOBUSU TAKY.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    spagetka: chybíííí...ďakujem, vypadlo mi to. Tá troška cukru je tam kvôli chuti, skaramelizuje to, ale kľudne to môžeš vynechať. ;-)
    mika59, Jana Remková : Ďakujem.:-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    dixinka: každý máme iný názor...ja nemám rada varenú mrkvu, nezjem ju, ale nedovolila by som si tvrdiť, že recept, kde sa nachádza, nie je dobrý, lebo ja varenú mrkvu nejem.:-D
    Jahňacie mäso je jedno z najzdravších mias, určite podstatne zdravšie ako bravčové, ale je to vec každého, čo je, nie? ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle je přesně kombinace dle našeho chlupatého jazýčku, ovoce + maso moc rádi. Podle chuti bych tam možnáá přidala kapku chilli nebo tabasca, ale to skutečně až při konkrétním ochutnávání. No jo, jen to jehněčí nevím, kdy mi, Teri, pošleš ;-):-D Cukr bych s dovolením vynechala, jo, ale skořice, hřebíčky, med - to se mi líbí
    :-p:-p:yes::yes:

    Jé nechybí ti cukr v Surovinách?;-)

    Odpovědět

  • dixinka dixinka(neregistrovaná)

    No nevím,jestli ten recept bude tak dobrý,já jehněčí nemám moc ráda a ty švestky do toho,asi bych nemohla.Minulý rok jsme koupili jehněčí rolku v Globusu a to maso se mi zdálo sladké,takže mi z toho bylo akorát špatně.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Jana Remkova: Souhlasím, ale recept pěkný.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    A máme tady opět jehněčí, které si nemůžeme udělat, protože u nás nikde není. No, Šlak by mne trefil, tohle by nám moc chutnalo s těma švestkama:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: skopove na svestkach jehněčí maso na švestkách jehneci na švestek jehneci se švestkami jehněčé maso globus jehněčí na šveskách recepty globus jehněčí maso jehněčí kýta na svestkach jehněčí s černou omáčka jehněčí na švetkách jehněčína švestkách jehneci na svestkech