Maminčin falešný hruščák
Recept ještě nebyl hodnocenŽe nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…
Pokud máte velkou úrodu dýní, připravte z nich skvělý dýňovo-citrusový kompot se skořicí a hřebíčkem. Hřejivé koření ve spojení s citronem a pomerančem udělá z dýně…
Mandle spařím a oloupu. Hrušky nastrouhám na velkých okách. Mandle lehce opražim na pánvi. Hřebíčky potluču paličkou – nemám moždíř. Vše nasypu do hrnce s cukrem,…
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny…
Bílky ušleháme do pevného sněhu, do kterého přidáme cukr. Dále přidáme žloutky a pomalu vmícháme olej.Mouku smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a mletým…
Uvaříme hovězí vývar - maso do studené vody, osolit, přidat 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření a 8 kuliček černého pepře. Vaříme do měkka (nejlépe v tlakovém hrnci). …
Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek.Poté kachnu po obou stranách posypeme…
Jablka a hručku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce dáme trochu vody, přisypeme nakrájené ovoce a přidáme oba cukry, celou skořici,…
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou tak, aby jablka byla cca do poloviny potopená. Přidáme citronovou…
Nejprve si na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky se špetkou chilli. Orestované maso uchováme v teple. Dále orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli …
Duly papierovou utierkou zbavíme chĺpkov, očistíme od šupy (prípadne aj so šupou - kto ako chce, beztak budeme mixovať), pokrájame a nakrájané dáme variť do vody. Varíme…
Uvaříme vývar, maso obereme, zázvor a kari na másle zpěníme a uděláme jíšku, jíšku a banány dáme do vývaru a povaříme. Na závěr přidáme maso a zvlášť uvařenou rýži,…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na silné plátky, které dáme společně s vodou, citronovou šťávou a kořením do hrnce a vaříme asi 15 minut a odstavíme. Z…
Okurky oloupeme a vydlabeme semeníky. Pak nakrouháme na slabé měsíčky (na okurkovém struhadle). Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na 1…
Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru. V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky…
Cviklu uvaríme a olúpeme. Narezanú slaninu vyškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na tenšie rezance narezanú kapustu, na kocky narezané zemiaky a na…
Maso vyndáme z lednice 2 hodiny před vlastní úpravou a potřeme jej ze všech stran perníkovým kořením. Dále si připravíme zeleninu – celer a mrkev očistíme a rozmixujeme…
Kečup Standart : Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, dáme do velkého hrnce a přidáme nakrájenou cibuli, sůl, červenou papriku, rozemleté koření a rozvaříme.…
Rozehřejte olej ve velkém nepřilnavém hrnci. Přidejte hřebíčky, skořici, kardamonová zrna, celý římský kmín a smažte asi 20 vteřin, dokud se nerozvine krásná vůně…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Kečup Standart : Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, dáme do velkého hrnce a přidáme nakrájenou cibuli, sůl, červenou papriku, rozemleté koření a rozvaříme.…