Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kečup podle časopisu Gurmet

Plný chuti zralých rajčat, voňavého koření a jemného nádechu sladko kyselosti, přinese vašim pokrmům jedinečnou domácí kvalitu. Ideální k hranolkům, grilovanému masu nebo třeba na sendviče – kečup, který si zamilujete!

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blade2peter

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 110 min

130 min (20 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 242 kJ /
1 253 kcal
Bílkoviny28,13 g
Tuky8,69 g
Vláknina56,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,99 g
Sůl32,00 g
Sacharidy237,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si opravdu velký hrnec. Krok 2: Očištěná rajčata, papriky, jablka a cibuli nakrájejte na kousky. Přidejte ocet, cukr, koření, nadrobno nakrájené feferonky a sůl. Vše společně vařte 1,5 hodiny. Krok 3: Propasírujte hmotu přes síto do jiného hrnce a ještě následně vařte asi 20 minut. Krok 4: Před ukončením přidejte 1/2 balení konzervačního přípravku. Krok 5: Horké nalévejte do zavařovacích sklenic a uzavřené zabalte do deky.
Kečup můžete konzumovat hned další den.

TIP: Jak vyrobit domácí kečup - jednoduchý návod pro každého

Zveřejněno 18. 12. 2012

Poznámka autora blade2peter

Dávka je na 5 - 6 zavařovacích sklenic.

Tip : Pikantnost kečupu se upravuje počtem feferonek , dejte si jich tam každý podle své chuti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kečup podle časopisu Gurmet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMl6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kečup podle časopisu Gurmet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMl6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

blade2peter 26. 4. 2017 10:53
To právě nevím , nikde jsem konzervační přípravek nenašel tak jsem ho tam ani nedal , není potřeba

PROSÍM, co je mysleno konzervacnim pripravkem? nejaky konkretni nazev by nebyl? ;-)

Kečup je mooooc dobrý :-p ale usúdila som,že cukru malo byť 200 a nie 20 g :-O Pridám fotky...a dávam +4:yes:

Tak rajčiny mám obraté a zajtra sa chystám na tento kečup ;-) Som zvedavá,vyzerá dobre :-p

blade2peter 19. 12. 2012 20:19
To teda je !!! Doporučuji

To musí být dobré:-!

Tématické fráze:
časopis gurmán, gurmet kniha receptů, kniha receptů gurmet, palivy kečup recept, gurmán časopis, domaci kečup, časopis gurmet.cz, domácí kečup bez cukru, kecup gurman recepty, časopis gurmán recepty, kecup s dekem, gurmet on line, časopis gurnet, časopis recepty, domaci děcký kečup recepty, domácí pálivý kečup, palivy kecup recepty, recepty i.gurmet, labužník domácí kečup, domácí kečup gurmán

Suroviny:
rajče, paprika čerstvá červená, jablko, cibule, ocet, cukr krystal, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř mletý, koření hřebíček, skořice celá, bobkový list, feferonka, sůl, konzervační přípravek

Přidat fotografie receptu