Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření hřebíček - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Netradiční voňavá příloha inspirovaná indickou kuchyní se hodí k pečenému masu nebo orientálním směsím. Vařená rýže provoněná výrazným kořením s rozinkami a kešu oříšky…

poslirecept

30 min

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tradičním pokrmem na Šariši je o svátcích jara syrek. Směs vytvořená zatepla z mléka a vajec se podává jako nedílná součást studeného pohoštění - obložených talířů a mís…

Svařák s rozinkami a mandlemi

Svařák s rozinkami a mandlemi

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Také si na adventních trzích rádi dáte trochu voňavého svařeného vína? Připravit ho můžete snadno i doma. Navíc přidejte i rozinky, které pěkně nasáknou. Svařák…

lucieblahova

20 min

Studený letní boršč

Studený letní boršč

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

V horkých dnech můžeme připravit tuto osvěžující verzi známé polévky. Podáváme ji dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. Červená řepa polévce dodává krásnou a…

poslirecept

80 min

Trnkový grog

Trnkový grog

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím…

Brodequin

17 min

Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…

poslirecept

180 min

Hrachová polévka II.

Hrachová polévka II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Sytá hrachová polévka je plná masa z vepřových žeber a kořenové zeleniny. Můžete přidat uzeninu dle chuti a vyškvařený špek, který se s hrachem výborně doplňuje.…

toprecepty.cz

125 min

Cuketové pečenáče

Cuketové pečenáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Naložená cuketa na sladkokyselo ve stylu pečenáčů je netradiční pochoutka inspirovaná klasickým a oblíbeným receptem na ryby. Skvělý způsob, jak využít letní přebytky…

Tonda1957

55 min

Zimní ovocný čaj - vařený

Zimní ovocný čaj - vařený

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

S pečeným čajem se setkáváme poměrně často. Vyzkoušejte jeho vařenou variantu. Jejím základem jsou černé bobule, jako jsou ostružiny, josta či bezinky. Ty doplníme o…

cathleen

55 min

Sterilovaný česnekový květ

Sterilovaný česnekový květ

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…

Jenda1

60 min

Švestkové zázvorové řezy

Švestkové zázvorové řezy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Tento moučník s čerstvým zázvorem potěší hlavně milovníky výrazných chutí. Zázvoru je v něm poměrně hodně, ale v kombinaci se švestkami chutná skvěle. Korpus z křehkého…

Kanyla

90 min

Výborné sterilované okurky

Výborné sterilované okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Chcete-li mít ve spíži zásobu poctivých, křupavých okurek, vyzkoušejte tento osvědčený recept, se kterým se okurky pokaždé povedou. Kombinace koření, zeleniny a…

Jaruna18

85 min

Thajské medové kuře

Thajské medové kuře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pikantní kuřecí stehna s nádechem orientu. Voní medem a šťáva hraje sladkokyselou chutí jablek ve spojení s křupavými ořechy a rozinkami. Podáváme s rýžovými nudlemi či…

vybusna

75 min

Bavorské červené zelí od Lemarti

Bavorské červené zelí od Lemarti

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Připravujete nedělní oběd a chcete uvařit výborné přílohové zelí? Vyzkoušejte toto červené barvorské s jablky. Podle chuti jej můžete podlít bílým nebo červeným vínem,…

lemarti

30 min

Zimní hrušky na víně

Zimní hrušky na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hrušky oloupejte a postavte je špičkou nahoru do kastrůlku. Pokapejte citronem, přelijte vínem, posypte cukrem, přidejte rozinky a koření, zakryjte poklicí a duste asi…

Zdravá ranní vzpruha

Zdravá ranní vzpruha

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kuskus vsypeme do osolené vroucí vody/obil.mléka s Wakame. Hotovo je až se tekutina vyvaří. Dáme do hlubokého talíře a přidáme švestkovo-zázvorovou polevu a bohatě…

Pojednání o BORŠČI

Pojednání o BORŠČI

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…

Kořeněné svařené víno

Kořeněné svařené víno

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilejeme víno a zahříváme, dokud není směs horká …

1 23 24 25 26 27 41