Tykev na víně

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 45 min 2-3 porce Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

1 kg tykve
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžička citronové šťávy
1 lžička cukru
špetka mletého zázvoru
1 lžíce olivového oleje
sůl
1 dl bílého vina
2 hřebíčky
kousek celé skořice
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Pridáme worcester, šťavu, soľ, cukor, zázvor a olej a dobre premiešame. Necháme 15 minút postáť.

  2. Do hrnca dáme víno, 1 dl vody, škoricu a klinčeky a 5 minút povaríme.

  3. Vyberieme klinčeky a škoricu a do hrnca dáme tekvicu aj s pustenou šťavou. Varíme asi 10-15 min, kým tekvica nebude jemne chrumkavá.

  4. Tekvicu podávame s ryžou, obloženú paradajkami alebo ako prílohu k mäsu.

Poznámka

Recept je z knihy Babičkina kuchárka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tykev na víně

Tématické fráze: tykev obecná v me v kuchyni recept na víně recept cuketa na vine tykev recepty

Zapomněl/a jsem heslo