Rychlý kdoulový kompot s brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenNaše babičky kdoule dobře znaly, v současné době jsou spíš vzácností. Avšak kompot nebo marmeláda jsou z nich vynikající. Voní po vanilce a citrusech. S kořením a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naše babičky kdoule dobře znaly, v současné době jsou spíš vzácností. Avšak kompot nebo marmeláda jsou z nich vynikající. Voní po vanilce a citrusech. S kořením a…
Receptů na chutné a na přípravu nenáročné moučníky není nikdy dost. Každá hospodyňka má ten svůj osvědčený. Vyzkoušejte tento recept na hruškové řezy, které mají v…
Svařené víno během mrazivého zimního počasí příjemně zahřeje. Pokud na něj máte chuť, nemusíte čekat na adventní trhy, doma ho připravíte během chvíle. Svařené víno…
Grilováním získává grep jedinečnou karamelizovanou krustu, která zvýrazňuje jeho přirozenou šťavnatost a citrusovou svěžest. Tento originální dezert či příloha je…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Jídla z pomalého hrnce mají své kouzlo. Maso zůstane krásně šťavnaté a omáčky jsou plné chuti a krásně voní. Vepřová kýta se smetanovou zeleninou omáčkou, je ideálním…
Jedním z nejoblíbenějších druhů ryb je bezesporu losos. Předem marinovaný losos oplývá asijskými chutěmi a perfektně jej doplní rýžový salát s kedlubnou, příjemně vonící…
Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten kousek švestky v těstovinách najdeme.Švestky dáme do hrnce…
Sladkokyselý nálev, díky kterému si zakonzervujete letní úrodu pálivých papriček. Méně pálivé papričky můžete zavařit celé a podávat například k pečenému kolenu.…
V horkých letních dnech se můžeme osvěžit dobrou zmrzlinou. Připravíme ji ze žlutého melounu, provoníme výrazným kořením a osladíme javorovým sirupem. Ve zmrzlině…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý…
Tento švestkový koláč v sobě spojuje sladkost šťavnatých švestek s jemností krémové náplně. Křehké těsto tvoří základ, na kterém se rozprostírá krémová náplň, zatímco…
Rychlý a chutný domácí kečup připravený v papiňáku vás překvapí svou jednoduchostí a intenzivní chutí. Tento kečup, plný čerstvých rajčat a voňavého koření, je skvělou…
Domácí kečup, připravený z čerstvých rajčat a dalších kvalitních surovin, nabízí čistou a autentickou chuť, která je neporovnatelná s komerčními produkty plnými…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
Dýňová hokaido polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí a chutí připomene svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou nebo…
Dorazí-li opravdu podzimní počasí s plískanicemi, deštěm, zimou a vlezlou sychravinou, přichází ideální doba pro přípravu teplých nápojů. A klidně i s trochou alkoholu,…
Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí…
Pokud máte velkou úrodu dýní, připravte z nich skvělý dýňovo-citrusový kompot se skořicí a hřebíčkem. Hřejivé koření ve spojení s citronem a pomerančem udělá z dýně…
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a…
Pikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Tradiční americký Pumpkin Pie je sladký dýňový koláč z křehkého máslového těsta a kořeněné dýňové náplně. V těstě je část mouky nahrazena celozrnnou, která dává korpusu…
Pokud jste příznivci tradiční kuchyně, jistě vás potěší recept na šípkovou omáčku podle M. D. Rettigové, která patřila mezi nejvýznamnější kuchařky a hospodyně 19.…