Masala Chai (Dirty chai latte)
Recept ještě nebyl hodnocenKoření na suchou směs nameleme nebo nadrtíme v hmoždíři. Dá se použít i výkonný robot, ale hrozí, že skořice poškrábe plastové součástky.Rozdělíme suchou směs na 4-6…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koření na suchou směs nameleme nebo nadrtíme v hmoždíři. Dá se použít i výkonný robot, ale hrozí, že skořice poškrábe plastové součástky.Rozdělíme suchou směs na 4-6…
Kuřecí prsa nakrájet na proužky a osmažit na olivovém oleji.Odložit kuřecí vedle a uvařit kuřecí vývar.Nastrouhat mrkev, nakrájet cibuli, rozmačkat česnek a orestovat na…
Do hlubokého hrnce nalejete hodně oleje. Dejte smažit cibuli a pórek. Když cibule zesklovatí a začne být narůžovělá,přidejte dýni a 3 minuty za stálého míchání smažte na…
Omytá a osušená králičí stehna osolíme, osušíme a důkladně potřeme ze všech stran olivovým olejem. Omytou cibulku pokrájíme na malé kousky. Pomeranč řádně omyjeme horkou…
Do mísy prosijeme mouku a sodu.Přidáme sůl, zázvor, skořici, hřebíček a promícháme.Máslo nakrájíme na malé kousky.Do druhé mísy dáme cukr, máslo, melasu a horkou vodu…
Uvařené oloupané brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.Z těsta…
Nejprve si na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky se špetkou chilli. Orestované maso uchováme v teple. Dále orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli …
Hrušky oloupeme rozkrojíme a vyndáme jádřinec. V hrnku svaříme cukr s vodou, vínem a kořením, vložíme hrušky a necháme táhnout asi 20 minut. Vše uložíme do lahve s…
Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit. Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené. …
Další recept na rajskou omáčku, tentokrát ozvláštněný příchutí řapíkatého celeru. Rajskou omáčku milujeme všichni už od dětství a bude jen příjemné si vyzkoušet další…
Hrušky nemusí být jen součástí pečených moučníků nebo sloužit jako povidla. Tento recept přináší netradiční kombinaci hrušky a zmrzliny. Půlky hrušek povaříme v karamelu…
Toto je jídlo s nádechem exotiky. Doma připravený hummus spolu s masovou směsí vonící kořením nás alespoň u jídelního stolu přenesou do vzdálené destinace. Z dostupných…
Chutney: Na hlubokou velkou pánev nebo do kastrolu nalijeme trochu olivového oleje, rozpálíme a přidáme nakrájenou cibuli. Když začnou okraje žloutnout, přilijeme…
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko,…
Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci oleje a ingredience na marinádu, dobře promícháme, uzavřeme a v chladu marinujeme, nejméně 30…
Kuřecí maso, citronovou štávu a chilli nechat asi hodinu marinovat. Na sucho, na pánvi osmahnout do hněda: hřebíčky, pepř, skořici, bobkový list, mandle. Až ke konci…
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Predahrat si troubu na 200 °C. Vytrit rozpinaci formu na dorty tukem. Dat do misy tvaroh, podmasli, cukr, tekute maslo a tekutou vanilku a vse dobre zamichat bud rucne…
Nejprve jsem naložila kuřecí nudličky. K nudličkám kuřete jsem přidala garam masala, nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhanýho zázvoru, sůl, pepř, olej a bílý…
Bez medvědích tlapek nebo pracen by nebyly ty pravé Vánoce, vždyť je pekly již naše prababičky. Cukroví provoněné hřebíčkem a skořicí posypané cukrem doplní útulnou…
Pracny jsou absolutní vánoční klasika, která vydrží opravdu dlouho. Pokud tedy pracny hned nesníte. Pracny je nejlepší upéct o prvním adventu, na vánočním stole jsou pak…
Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a karí. Zázvor…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…