Pečená mrkev
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev se nehodí jen do polévek, vynikající je také pečená, provoněná česnekem a zalitá máslem a medem. Stejným způsobem můžeme připravit i jinou kořenovou zeleninu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 758 kJ / 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,80 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mrkev se nehodí jen do polévek, vynikající je také pečená, provoněná česnekem a zalitá máslem a medem. Stejným způsobem můžeme připravit i jinou kořenovou zeleninu,…
Cuketu důkladně vydrhneme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na stejně silná kolečka cca 1cm široká. Rozložíme je na pracovní plochu, posypeme solí a naskládáme na…
Horké léto nechceme trávit vařením složitých jídel a ani na ně vlastně nemáme chuť. Někdy nám stačí jen obložený talíř s různými druhy sýra, doplněný několika plátky…
Uvaříme těstoviny orzo (těstovinová rýže), propláchneme studenou vodou a promícháme s ostatními surovinami, nadrobno nakrájenými. Zalijeme zálivkou, můžeme dochutit…
Mozzarella, rajčata a bazalka, to je tradiční kombinace v salátu caprese. V tomto rajčatovém salátu ale místo plátků mozzarelly použijeme mozzarellové perličky, část…
Jestli máte chuť na kuřecí maso, vyzkoušejte tyto řízky naložené ve skvělé, svěží marinádě. Jemná chuť smetany a balsamica je v marinádě skvěle vyvážená pikantností…
Zkuste kuřecí játra vymazlit pečlivou přípravou a přidáním kvalitních přísad. Moravské červené víno, spaření kousků jater i konečné dochucení udělá z obyčejné lehce…
Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na…
Barbecue omáčky jsou velice oblíbená příloha k pečeným masům, sýrům, zelenině. Hlavně se ale využívají v době grilovací sezóny. Hodí se znát přípravu velmi jednoduché a…
Několik listů ledového salátu natrháme na kusy.Rajčata nakrájíme na hrubší kousky a smícháme s ledovým salátem, olivovým olejem, oreganem a solí.Ochucený salát vložíme…
Na velkou pánev dejte rozpustit máslo, přidejte zmrzlou mrkvičku, med, tymián a pomalu nechte podusit, až mrkev, která pustí trochu vodu, změkne. Míchejte a pokuste se…
Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme ji napůl a lžící vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky, rozprostřeme ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým…
Letní saláty z ovoce a zeleniny přímo vybízí k experimentům. Kombinace sladkého zralého exotického manga a sušené šunky? Proč ne! S dochucením sladkokyselým balsamico…
Lehký salát ze zdravých surovin dobře poslouží jako bezmasý předkrm. Kozí sýr, obsahující minimum laktózy, se specifickou výraznou vůni, červená řepa lehce nasládlé…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Čerstvá rajčátka a balzamiko, to je dvojice, která spolu ladí. Šťavnatou a sladkou chuť drobných červených plodů osvěží také čerstvá červená cibule. Zálivka z balzamika…
Zapečené špecle s kuřecím masem a zeleninou jsou chutným a výživným pokrmem, který spojuje německou tradici se svěžestí čerstvých surovin. Tento recept kombinuje měkké…
Lehké, svěží a vizuálně působivé. Jahodové carpaccio je dezert, který v sobě spojuje jednoduchost s elegancí. Tenké plátky jahod doplněné kapkou balsamica, čokoládou,…
Tento grilovaný a marinovaný lilek chutná výborně. Grilováním získají plátky lilku výraznější chuť, kterou poté doplníme dlouhým marinováním v ostré marinádě, ochucené…
Zelí nakrouháme. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, zbylé dva rozkrájíme na kousky a vše přidáme k zelí. Jablka omyjeme, pokud mají pěknou slupku, neloupeme.…
V našem receptu posílíte chuť exotického manga lehkým ogrilováním. V kombinaci s listovým salátem, mozzarellou, jemně sladkokyselou zálivkou a křupavými praženými…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme a lehce poprášíme kurkumou. Opečeme nasucho na nepřilnavé pánvi. Uchováme na teple.Na stejnou pánev vložíme kuličky černého jeřábu,…
Bravčové kotlety si naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na panvici na oleji. Preložíme do pekáča, z uvedených surovín vymiešame zálievku, ktorou mäso zalejeme a…