Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná cuketa s balzamikem

Vyzkoušejte lehký předkrm z grilované cukety, který není příliš složitý, ale přesto má maximum chuti. Klíčem úspěchu je dlouhý pobyt v marinádě z pomerančového džusu a balzamika. Na talíři poté dochutíme barevným pepřem a balzamikovým krémem a je hotovo.

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 068 kJ /
255 kcal
Bílkoviny1,46 g
Tuky12,20 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu důkladně vydrhneme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na stejně silná kolečka cca 1 cm široká. Rozložíme je na pracovní plochu, posypeme solí a naskládáme na vypocení do cedníku. Krok 2: Po 30 minutách je v utěrce důkladně osušíme, vložíme do úzké nádobky, nebo kastrůlku, zalijeme ušlehanou marinádou a necháme alespoň 5 hodin natáhnout chutě, ale nejlépe přes noc. Krok 3: Poté cuketu naskládáme na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme z každé strany 3 minuty. Na talíři zlehka opepříme a zastříkneme balzamikovým krémem.

Zveřejněno 2. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná cuketa s balzamikem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7yn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná cuketa s balzamikem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7yn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dagmara:Měl by být k dostání v každém větším supermarketu.
Já jsem ho zakoupila v Bille.Lahvička o obsahu 250ml za 110,-kč.
Ale chystám se na domácí výrobu:-)Nedávno jsem na recept narazila na Labužník.cz.
Pro informaci přidávám odkaz:yes:
http://www.labuznik.cz/diskuse/acetto-balsamico-cr...

A kde koupím ten balsamico krém ?

medmic:Kdysi jsem do marinád dávala jen olivový olej.Teď používám obyčejný stolní:-)

Děkuji za komentáře,dotaz i za hodnocení:-K:-K

:-p...a krásná fotečka:yes:

Olej obyč nebo olivový?

Tématické fráze:
grilovaná cuketa, recepty z cukety, grilovaná cuketa recept, recept grilovaná cuketa, recepty s balsamikem, recepty s balsamikem, cuketa recepty, top recepty z cukety rilovane, cukety grilovane, grilovaná zelenina s balsamikem, grilované cukety balsamico, grilovaná cuketa, jak grilovat cuketu, top recepty cuketa grilovaná, balsamico krém, grilovaná cukety, grilujeme cukýnu, kuřecí paličky s balzamikem, salát z grilované cukety, cuketa balsamico kari recept

Suroviny:
cuketa, sůl, džus pomerančový, zázvor, olej, ocet balsamiko, pepř čtyř barev, krém balsamico

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu