Jahodové carpaccio

zizala Kuchařka: zizala

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 20 názorů

Suroviny

jahody
balzamikový krém nebo balzamiková redukce
podle chuti tmavá čokoláda
zmrzlina
šlehačka
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek.

  2. Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala trochu vychladnout.

  3. Doplníme podle chuti ušlehanou šlehačkou (my ji rádi nemáme, tak jsem nedávala), zmrzlinou a hoblinkami tmavé čokolády.

Poznámka

Balzamikovou redukci jsem dělala poprvé a jsem nadšená. Konzistence medu a sladkokyselá chuť. S jahodama úžasný kontrast :-p Vyzkoušejte :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové carpaccio

  • zizala zizala(autorka receptu)

    casino: Jak vidno, není jen jeden jediný druh a způsob redukce. Tu z vašeho odkazu příležitostně vyzkouším ;-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Danca: :-8:-8:-K Mockrát děkuju, mám velikou radost, u nás to taky postoupilo do Top ovocných dezertů ;-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OJůůů:-p+15:yes::-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Tak tohle je naprostá bomba, dělala jsem včera a mohli jsme se s manželem "užrat" (pardon, ale slušnější stejně výstižný výraz mě nenapadl:-D )

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    1974andrea: budu se těšit na fotku :-K:-K Já jsem dnes musela zopakovat, starší dcera o to včera přišla (skládala zkoušku) a mladší si vyžádala repete ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Až přijedu ze srazu, tak si to určo připravím, jahůdek je pořád ještě dost:-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zizala: jo Jaruš, myslím, že tam o meduni:-D byla zmínka:yes:;-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuju všem a jsem ráda, že se vám recept líbí :-K
    rebeka:Já jsem o něm četla v knížce a trochu jsem se pídila na netu. Dala jsem to dohromady podle aktuálního stavu ledničky, učitě by se hodila nějaká bylinka - bazalka nebo meduňka, ale čerstvé mám jen na chalupě:-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tento rcp jsem zahlédla v nějakém časopise a hned jsem si, ostatně jako maris, říkala, že to prubnu.. holt žíža byla pendolínovější:-D:-D
    vypadá to doost dobře:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Irrena: nejsi, už jsi byla druhá, kdo se ptal, nebylo to jasně napsané :-8:-8

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    zizala:děkuju:yes:to víš jsem někdy natvrdlá:-8:-8:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Irrena: Ono se to balzamiko svaří do medové konzistence, upravím to v receptu :-8

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Vypadá to skvěle:yes::yes::yes::yes:Určitě až budu mít jahody udělám;-)V poznámce máš konzistence medu se sladkokyselou chutí;-)já tam med nikde nevidím:-8

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jahodové carpacio jahodové carpacho jahodová redukce medové glazé glazé jahodové plátky recept jahodove carpacio recept ovocne carpaccio carpaccio carpatio recept jahodové plátky jahodové carpatio jak udělat balzamikovou redukci jahodove glaze sladkokysele glazé jahodové plátky jahodove scarpacio carpacio jahodové krůtí carpaccio jahodové karpaccio

Zapomněl/a jsem heslo