Foie gras
Jednou z luxusnějších specialit gastronomie jsou játra hus a kachen, tedy foie gras. V tomto receptu je opečeme na husím sádle a připravíme k nim cibulovou směs s jablkem a brusinkami, kterou podlijeme brandy.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 632 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,03 g |
Tuky | 14,35 g |
Vláknina | 12,18 g |
Cholesterol | 2,40 g |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,72 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 10. 2014 16:26
25. 10. 2014 12:53
husíjatra@gmail.com _ přeji dobré chutnání p.s.to je ten pán co vlastní hospodu U Švejka v Pze na Bojišti zdr.ad
husí játra dováží p.Tepfr majitel Švejka v Praze na Bojišti
husijatra@gmal.com Smekám čepici židi umí obchodovat.Zdr.ad
25. 10. 2014 12:32
25. 10. 2014 11:18
ale uprime..jeste udelam pastiku ze zbytku a uz do nich nejdu. me to teda nechutnalo silene tucny a je to citit kdyz to jite.
25. 10. 2014 10:19
No, zkuste MAKRO.
V zemi, kde se pomalu zná každý s každým by neměl být problém sehnat průkazku... Mám ji asi 10 roků a myslíte, že je na mé jméno?
http://www.makro.cz/svet-produktu/maso-a-drubez/dr...
25. 10. 2014 09:30
V Americe kde jsme žili je nemaj taky a kachny nemaj prsa, jen nohy.
25. 10. 2014 09:25
24. 10. 2014 23:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rýžový nákyp mého dětství
Přidáno před 13 hodinami
Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Tilápie s vejci a zeleninou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake s dýní hokaido
Přidáno před 14 hodinami
Pečená brokolice s česnekem a pomerančovou šťávou
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládovo-banánové muffiny
kenzi.scissorhands uvařila před 6 hodinami
Zelený mechový dort
MamkaTerka uvařila před 6 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
káťa uvařila před 7 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Marketa777 uvařil před 8 hodinami
Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Moanka uvařila před 8 hodinami
Rýžový nákyp mého dětství
Moanka uvařila před 8 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
knihomolka uvařila před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Luc.in.a uvařila před 9 hodinami
Himaláje buchta
Luc.in.a uvařila před 9 hodinami
Polévka z dýně hokkaido
Luc.in.a uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nejlépe použít sádlo, které se vypeklo z husy nebo kachny? Máme několik možností, inspiraci najdeme v radách našich babiček
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Místo husy jenom játra. Umíte je správně připravit? A víte, čím se liší slavná foie gras?
Další recepty
Tématické fráze: foie gras recepty foie gras recept foie gras husí játra foie gras recept husí játra foie gras foagra surovina foagra recept na foie gras recepty foie gras husí játra jako minutka foia gras recept foie gras co je foie gras foa gra fois gras recept husíjatra.cz žampionová foie gras co je foagra husí foie gras recept zampionove foie gras
Suroviny: játra husí, cibule červená, jablko, brusinky sušené, cukr, sádlo husí, špek, brandy, sůl, pepř mletý, cukr, krém balsamico
Foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1z0P
8 názorů