Filet ze pstruha na listovém salátu

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Ryby 3 názory

Suroviny

2 filety ze pstruha
6 listů mangoldu
2 listy kadeřávku
5-6 cherry rajčátek
0,5 lžičky balzamikového octa
1 lžička pomerančového balzamikového krému
citronový pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.

  2. Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.

  3. Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka.

  4. Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.

Poznámka

Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.

https://varimebeztuku.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Filet ze pstruha na listovém salátu

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Eja57: Děkuji

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Super recept a velmi zdravý, zvláště když si takové jídlo dáte večer, protože je tam minimálně sacharidů. Přijde mi to mnohem lepší, když chcete jíst zdravě, případně něco ubrat na váze, než dělit kytičky a zvířátka. :yes::yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    To naaranžované lupení:yes: Ne každému bude mangold a kadeřávek tepelně neupravený sedět, ale dovedu si představit polníček, baby špenát, i trochu rukoly....
    Ale můj oblíbený citronový pepř na rybku a pomerančové balzamiko glazé na lupení:yes:...jdu se kouknout po nějakém pstroužkovi:-*

    Odpovědět