Nutellový dort s malinami
Recept ještě nebyl hodnocenSpojení jemné nutellové náplně, svěžích malin a křupavých pekanových ořechů tvoří neodolatelný dezert, který potěší všechny milovníky čokolády, ovoce i ořechů. Tento…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 493 kJ / 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 24,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Spojení jemné nutellové náplně, svěžích malin a křupavých pekanových ořechů tvoří neodolatelný dezert, který potěší všechny milovníky čokolády, ovoce i ořechů. Tento…
Z prosáté mouky, změklého másla, moučkového a vanilkového cukru, limetkové kůry a šťávy, soli a žloutků vypracujeme vláčné těsto a necháme v ledničce 2 hodiny odležet…
Tyto bezlepkové kuličky opravdu neobsahují piškoty ani hladkou mouku. Jsou tvořeny z nasekaných sušených brusinek, kokosu, mandlové mouky a pár dalších ingrediencí. Jsou…
Pokud držíte bezlepkovou dietu, nemusíte se vzdávat pečených sladkých dobrot. Na trhu je již dostatek druhů mouky a různých přípravků, které vám mohou vaše stravování…
Z prísad vymiesime hladké cesto. Necháme ho v chlade cca 1 hod odpočinúť. Potom vyvaľkáme a vykrajovačkou vykrajujeme ozubené kolieska. Zložíme na plech.Z bielkov…
Z mořských plodů se největší oblibě těší krevety, hlavně pro svoji příjemnou chuť a opravdu snadnou přípravu. Restované a předem marinované krevety Gambas voní po…
Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme jedno vejce po druhém, vždy dobře vejce zapracujeme do máslové směsi a až pak přidáme další.Přidáme strouhanou limetkovou kůru a…
Piškoty a sušenky rozdrtíme na jemno, smícháme s měkkým (nikoliv rozpuštěným) máslem, pokud je směs tuhá, přidáme trošku mléka. Kompaktní hmotu rozložíme na dno dortové…
Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat. Do hlubšího…
Vyšleháme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkou do pěny.V druhé míse smícháme prosátou mouku s kakaem a sodou. Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu.Do…
Ingredience na marinádu dobře smícháme, nalijeme do většího igelitového sáčku (pro jistotu do dvou do sebe vložených)a přidáme osolená křidélka. Dobře promneme a uložíme…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Z mouky, cukru, semínek vanilky, limetkové kůry a dobře vychlazeného másla zpracujte drobenku. Do této drobenky přidejte žloutky a limetkovou šťávu, eventuálně trochu…
Mouku promícháme s cukrem, práškem do pečiva a limetkovou kůrou. Zvlášť ušleháme smetanu, vejce, olej, limetkovou marmeládu, vanilkový extrakt a vlažné mléko s…
Ušleháme zvlášť žloutky a bílky (každé s polovinou krystal. cukru), smícháme, přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme kokos. Vylijeme na malý…
Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit. Na placičky…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
korpus : 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme všechny přísady a směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy o průměru 22 cm. 3. Pečeme asi 13 - 15 minut,…
Koriandr a římský kmín podrtíme ve hmoždíři a smícháme se všemi přísadami na kořenící směs. Utřeme z nich pastu. Maso očistíme , vetřeme kořenící směs a necháme 20…
Koriandr a římský kmín podrtíme ve hmoždíři a smícháme se všemi přísadami na kořenící směs. Utřeme z nich pastu. Maso očistíme , vetřeme kořenící směs a necháme 20…
Tyto lahodné, křupavé kousky, smažené do zlatova, jsou tradiční českou pochoutkou s moderním nádechem kysané smetany a šlehačky. Jsou dokonalým dezertem pro každou…
Srdíčka opláchneme, popřípadě očistíme od tučných kousků. Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na tenké nudličky a společně s kmínem dáme do papiňáku na rozehřátý olej…
Všechny suroviny smícháme a dobře promícháme dohromady, rozdělíme do 12ti košíčků a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 23 minut. Máslo vyšleháme s cukrem i s…