Bezlepková bublanina s jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenPokud držíte bezlepkovou dietu, nemusíte se vzdávat pečených sladkých dobrot. Na trhu je již dostatek druhů mouky a různých přípravků, které vám mohou vaše stravování…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 493 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud držíte bezlepkovou dietu, nemusíte se vzdávat pečených sladkých dobrot. Na trhu je již dostatek druhů mouky a různých přípravků, které vám mohou vaše stravování…
Z mořských plodů se největší oblibě těší krevety, hlavně pro svoji příjemnou chuť a opravdu snadnou přípravu. Restované a předem marinované krevety Gambas voní po…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Spojení jemné nutellové náplně, svěžích malin a křupavých pekanových ořechů tvoří neodolatelný dezert, který potěší všechny milovníky čokolády, ovoce i ořechů. Tento…
Nektarinková „zmrzlina“ ukazuje, že i přezrálé plody mohou posloužit jako základ lehkého letního dezertu. Bez složité přípravy, jen ovocná svěžest s kapkou limetky a…
Osvěžující a lahodná pochoutka vhodná nejen pro letní dny. Elegantní dortík, snadno připravitelný, ale dostatečně vynikající na to, aby zaujal i náročné gurmány.
Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu s cukrem a kůrou necháme přejít varem, odstavíme a do horké rozmícháme namočenou vymačkanou želatinu. Částečně zchladlou hmotu…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Pečeme 15…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Pečeme 15…
Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte. Přidejte mouku, cukr, skořici…
Sladká letní nádhera na talíři! Grilované broskve s trochou rumového flambování získají krásně karamelovou chuť a svěží limetková smetana jim dodá lahodnou tečku. Tento…
Vyšleháme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkou do pěny.V druhé míse smícháme prosátou mouku s kakaem a sodou. Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu.Do…
Ingredience na marinádu dobře smícháme, nalijeme do většího igelitového sáčku (pro jistotu do dvou do sebe vložených)a přidáme osolená křidélka. Dobře promneme a uložíme…
Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit. Na placičky…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Pstruhy očistíme a do kůže uděláme 3 zářezy. Česnek utřeme nožem a smícháme s mátou, limetkovou kůrou, olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme pstruhy zevně i vnitřně a…
korpus : 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme všechny přísady a směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy o průměru 22 cm. 3. Pečeme asi 13 - 15 minut,…
Našleháme bílky se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu.Postupně přidáváme žloutky, 2 lžíce horké vody a 2 lžíce oleje.Pak ručně přimícháme prosátou mouku s práškem do…
Piškoty a sušenky rozdrtíme na jemno, smícháme s měkkým (nikoliv rozpuštěným) máslem, pokud je směs tuhá, přidáme trošku mléka. Kompaktní hmotu rozložíme na dno dortové…
Ušleháme zvlášť žloutky a bílky (každé s polovinou krystal. cukru), smícháme, přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme kokos. Vylijeme na malý…
Mandle sparíme horúcou vodou, ošúpeme a posekáme nahrubo. V mise ich zmiešame s trstinovým cukrom, postrúhanou kôrou z citrusov, vodou z pomarančových kvetov a s 1 celým…
Z mouky, cukru, semínek vanilky, limetkové kůry a dobře vychlazeného másla zpracujte drobenku. Do této drobenky přidejte žloutky a limetkovou šťávu, eventuálně trochu…
Mouku promícháme s cukrem, práškem do pečiva a limetkovou kůrou. Zvlášť ušleháme smetanu, vejce, olej, limetkovou marmeládu, vanilkový extrakt a vlažné mléko s…
Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat. Do hlubšího…