Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 622 kJ / 5 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,88 g |
Tuky | 327,65 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 5,79 g |
Sůl | 5,30 g |
Sacharidy | 456,32 g |
Postup přípravy
Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu. Krok 3: Do vyšlehané pěny po částech přidáváme smíchanou mouku s kakaem, sodou, podmáslím a octem. Nakonec přidáme opatrně tuhý sníh a červené barvivo. Krok 4: Dáme péct do dortové formy o průměru 24 cm. Teplota 180 °C asi 40 min. Krok 5: Na krém vyšleháme smetanu ke šlehání. Jakmile bude polotuhá, přidáme ostatní ingredience a šleháme do zhoustnutí. Krok 6: Korpus po vychlazení z vrchní části odkrojíme na rozdrobení posypu. Zbytek korpusu rozkrojíme na 2 pláty, promažeme krémem. Můžeme obmazat boky i vrchní stranu, kterou posypeme rozdrobeným korpusem.
Zveřejněno 15. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZqJJ
Moje poznámka
Red Velvet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZqJJ
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 7 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 7 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 7 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 7 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 7 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 10 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 10 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 10 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 12 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 12 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 14 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 16 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
kakao,
máslo,
cukr krupice,
vanilka,
vejce,
podmáslí,
ocet vinný bílý,
potravinářské barvivo,
mascarpone,
sýr philadelphia,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva limetková,
kůra limetková
Komentáře