Marinované krevety Gambas na pánvičce

isindy Kuchařka:

Mořské plody 34 názorů

529
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Suroviny

200 g krevet Gambas, mražené, předvařené, loupané
5 lžic olivového oleje
1 lžička uzené papriky
1 lžička sladké chilli omáčky
špetka chilli
2 strouhnutí limetkové či citronové kůry
1 snítka tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
1 snítka oregana (nebo 1/2 lžičky sušeného)
sůl
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 cm plátek másla
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krevety necháme v lednici pozvolna rozmrznout, opláchneme, osušíme, naložíme na 30-60 min. do marinády a dáme do chladna. Občas lehce promícháme, aby se krevety rovnoměrně marinovaly.

  2. Marináda: olej smícháme s nasekanými bylinkami, chilli kořením, trochou limetkové či citronové kůry, uzenou paprikou a chilli omáčkou, osolíme dle chuti.

  3. Na pánvičce rozehřejeme 3 lžíce oleje, vložíme krevety a krátce (cca 3-4 min.) z obou stran restujeme.

  4. Krevety vyjmeme a dáme na chvíli do tepla, pánev odstavíme z ohně. Do horkého oleje přidáme rozetřený česnek a máslo spolu s trochou marinády (především bylinky) a necháme lehce zpěnit. Ihned odstavíme. Krevety na talíři přelijeme česnekovobylinkovým máslem.

Poznámka

Nejlepší příbor pro toto jídlo jsou ruce, při jídle bacha na ocásky, ty se nejí :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Marinované krevety Gambas na pánvičce

  • michalson michalson

    savlinka: bylo to vynikající!!!
    zkoušela jsem marinádu i k vepřovému,také skvělá mňamka:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    savlinka: nemáš za co, Jani, jsem ráda, že vám s Mírou chutnalo :yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Ivuš dík moc za výborný recept:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Drabcena Drabcena

    Recept jsem zkoušela, jen jsem místo uzené papriky použila klasickou sušenou červenou papriku, přidala koření na ryby a nasekaný rozmarýn. Místo citrónové kůry jsem vymačkala trochu citronové šťávy.
    Marinády jsem připravila dvojnásobné množství, protože jsem ke krevetám přidala ještě 200g surimi tyčinek.
    No a také jsem k tomu předem uvařila rýži (2 balíčky) a na konci všechny ingredience na pánvi smíchala. Vzniklo výborné rizoto minimálně 4 porce :-)<3

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Monika::-D:-D:-D Tak pokud to přežiješ ve zdraví, tak dej vědět :-D:-D:-D Držím palce :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    chtěla jsem prvně v životě ochutnat krevety tak sem si koupila oloupané mražene...rozhodla jsem se udělat tento recept a po otevření krevet sem zjistila že divně voní ale bohužel nevim jakou vuni maj bo je dělám a budu jíst prvně...ale doufám že to bude dobrý

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    rozmarynaH: :-) děkuji :-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Hledala jsem recept na krevety a právě jsem ho našla. Bude to dobrůtka, díky a dodatečně posílám bod:yes::-p

    Odpovědět

  • cudl cudl(neregistrovaný)

    opravdu luxusní jídlo díky Ti :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle mi uniklo. Mňáám:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    MortalSin: doufám, že chutnalo :-)

    Odpovědět

  • MortalSin MortalSin

    ......tak prave jdu na to !!!;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Do tohoto bych se pustila hned,nádhera.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Krevety mám hodně ráda, hned bych si dala. Uděluji 20. bod :yes:. Úžasné fotky. :-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    co mě to děláš mňam:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo