Kaki sladké mlsání

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 15 minut+zatuhnutí nejlépe přes noc Moučníky , Nepečené a mražené 18 názorů

Suroviny

400 ml pomerančové šťávy (použila jsem 100% krabicovou)
20 g želatiny (1 sáček na vaječnou i salámovou tlačenku)
1 limetková šťáva
nastrouhaná kůra z limetky (můžeme nahradit citronem)
1 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem)
1/2 lžičky mleté skořice
3 plody kaki (ne moc měkké)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat.

  2. Do hlubšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, med, skořici, šťávu a kůru z limetky a vše necháme zahřát-ne převařit. V tekutině musíme udržet ponořený prst :-).

  3. Přisypeme želatinu a necháme za občasného prošlehání cca 10 minut rozpustit.

  4. Znovu metličkou důkladně prošleháme, přidáme kaki a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, nebo citronovou šťávou.

  5. Nalijeme do vodou vypláchnutých silikonových formiček, nebo do jiných misek, které pro snadnější pozdější vyklopení vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo folií.

  6. Dáme minimálně na 4 i více hodin zatuhnout na chladné místo.

  7. Poté vyklopíme na talíř a ozdobíme podle chuti.

  8. Hodí se nastrouhaná, nebo rozpuštěná čokoláda, šlehačka, nebo různé ovocné toppingy.

Poznámka

Nepeču,tak vymýšlím blbosti pro jednoho mlsného kocoura :-))))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kaki sladké mlsání

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    jarka skrobakova:Jaruško,děkuji:-KTaké mu někdy závidím;-):-))

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Drahuško, moc pěkně jsi vymyslela, ten Tvůj kocour ten se má :-D:yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem děkuji za milé komentáře,zájem o recept i poznatky o zmíněném ovoci:-K:-K


    cathleen:Ivi,budu ráda,když odkaz přidáš:yes:Pokud ho nedáš přímo do poznámky,tak ho tam pak přesunu:-)

    Odpovědět

  • Peppa Peppa

    Zajimavy recept a jiste si kocor smlsnul:-p.
    Ja Kaki nikdy nepoupala. Chemie ci nechemie - kdyz je to na slupce, je to i pod ni.
    BIO produkty jsou take "strikane", ale ta Chemie nenici cloveka tak, jako nebio produkty (nejaky ten patek se o to zajimam).
    Pokud nekde strouham slupku pomerance, citronu nebo limetky tak rozhodne bio!
    Pro dobre umyti plodu je vhodna Soda.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to dobře :-):yes: Já loupu kaki. Především z obavy, čím je slupka nasáklá a zvlášť, pokud se dováží z dálky. Já si myslím, že vitamíny obsahuje celé ovoce, ikdyž se tvrdí, že nejvíce vitamínů je těsně pod slupkou.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Drahuš, kamarádka mi dala odkaz (přidám, až budu na počitači) o kaki. Existují dva druhy, ten protáhlejší (teď v obchodech) se loupat nemusí ;-) Ten druhý se vyjídá lžičkou, takže bez slupky. Ale změknout prý mají oba...

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Drahuško, kaki máme moc rádi a toto vypadá zajímavě. Posílám bodík. Kaki doma neloupeme.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Nápadité, lákavé.:yes:
    Neloupu, zatím žiju. Kaki jsem objevila až nedávno a mám moc ráda. Raději nepřezrálé;-):-D:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Betyna:maiva:Marcelko,Ivanko-děkuji:-K:-K

    Já to loupání jdu raději do postupu poupravit;-):-))

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Aničko, pěkné mlsání:-p+:yes:, osobně bych loupala. Dovážené ovoce je myslím docela napumpované chemií.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    spagetka::-DLaděnko,to je v pohodě:yes: Ale zrovna v tom odkazu,co jsi u rcp s pleckem přidala píšou,že slupku nekonzumovat,tak aby se v tom čert vyznal:-Dhttp://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/kaki/kaki-tom...
    Ve wikipedii se uvádí,že se slupka může konzumovat,ale většinou se loupe:-)
    A jak píše níže Magdalenka,nekonzumujeme toho na posezení 1-2kg,tak by to vadit nemělo:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova: já tedy nevím, ale když jsem si zadala do vyhledavače dotaz, zda kaki loupat či ne, vyjelo mi dost odkazů, že se neloupe. Samozřejmě musí být ovoce vyzrálé. Já ho neloupu a žádné škody nepociťuju ;-);-);-) Podle mne, pod slupkou je nejvíc vitamínů a tělu prospěšných živin. Jablka taky neloupu.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Anna Kocikova: Neloupat! Nikdy nelúpem a mám sa k svetu!:-D

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    hezké, kaki mám moc ráda:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji všem:-K:-K

    casino:Zajisté;-)marmeládu,dětskou přesnídávku s přidáním ještě jiného druhu zralého ovoce a náplň do piškotové a vepřové rolády:-D:-D

    cathleen:Ivuško,většinou jsem kaki loupávala:-)Ale u rcphttp://www.toprecepty.cz/recept/40776-veprova-plec...mi špagetka doporučila slupku neloupat(i když všude píšou,že se oloupat má)tak uvidím,co to s námi udělá:-D

    magdalenka:Magduško,jak píšeš-nesní se toho zase tolik,ale někdy na vážkách opravdu jsem,zda loupat-či neloupat;-):-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kaki a vitamíny ovoce kaki recepty ovoce kaki ovoce kaki ovoce kaki vitamíny kaki vitamíny jak konzumovat kaki kaki ovoce musí se kaki loupat recepty z kaki kaki loupe se kaki jak se loupe kaki kaki loupat recepty s kaki kaki recepty kaki loupat nebo neloupat jak loupat kaki kaki slupka loupani kaki

Zapomněl/a jsem heslo