Luxusní mrkvové řezy s pomerančem
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte lahodné vláčné řezy z těsta ochuceného mrkví, mletými ořechy a pomerančovou šťávou. Díky pomeranči jsou pěkně svěží. Skvěle chutná i jednoduchý krém z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ochutnejte lahodné vláčné řezy z těsta ochuceného mrkví, mletými ořechy a pomerančovou šťávou. Díky pomeranči jsou pěkně svěží. Skvěle chutná i jednoduchý krém z…
V tomto receptu jsem použil kůru ze 4 větších pomerančů. Kandovaná byla podle mého receptu "Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu)". Důležité na této kůře je, že…
Rozpustíme čokolády.Vmícháme libovolné množství oříšků a pomerančové kůry - čím více, tím lépe, je to potom hustější a lépe to drží.Na pečící papír nebo do formiček…
Nadrcené oříšky na sucho mírně opražíme na pánvi a smícháme s rozinkami a pomerančovou kůrou. V hrnci smícháme vodu sušené mléko cukr a máslo, přivedeme k varu. Přidáme…
Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
Ve větším hrnci si uvaříme ovocný čaj, do kterého přidáme skořici, hřebíček a badyán. Poté přilijeme víno, vymačkanou šťávu z pomeranče, pomerančovou kůru a necháme…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme tvaroh, hrubě nastrouhané velké jablko (cca 120 g), rozpuštěný vlažný tuk, pomerančovou nebo citronovou čerstvě nastrouhanou…
TĚSTO: Bílky vyšlehat s cukrem doběla, postupně přidávat ostatní suroviny a nakonec těsto ručně propracovat - podle potřeby přidávat mouku. Na hodně pomoučněném válu…
Bílky ušleháme do pevného sněhu, do kterého přidáme cukr. Dále přidáme žloutky a pomalu vmícháme olej.Mouku smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a mletým…
Nejdříve rozpustíme v horké vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem. V jedné nádobě ušleháme žloutky s cukrem. V druhé nádobě ušleháme bílky se špetkou soli v tuhý…
Oddělené žloutky od bílků ušleháme s cukrem, máslem a tvarohem. Postupně přidáme mouku s práškem a sodou. Přidáme pomerančové přísady a nakonec pevně ušlehaný sníh z…
Vánoční cukroví, které je za chvíli hotové, provoní kuchyň, krásně vypadá na stole a výborně chutná. Do lahodné náplně se navíc dají schovat zbytky cukroví, které se…
Droždí rozdrobíme do misky, přidáme 2 lžíce mléka, 1 lžíci cukru a 1/2 lžíce mouky. Promícháme a necháme vykynout na teplém místě. Zbylou mouku nasypeme do mísy, přidáme…
Tento domácí dezert je nejen snadný na přípravu, ale také se skvěle hodí ke každé příležitosti. Jogurt dodává chlebíčku vláčnost a lehkou kyselost, která doplňuje…
Nepečené ořechovo-pomerančové hrudky jsou jako malý kousek slunce na talíři. Kombinace čokoládových křupavých oříšků a svěžího pomeranče vytváří lahodnou harmonii chutí,…
Pomeranč omyjeme, vložíme do tlakového hrnce spolu s kořením, zalijeme, aby byl ponořený a vaříme 20min. Poté necháme vychladnout. Zatímco se pomeranč vaří, svaříme…
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
V míse smícháme mouku, cukr, kakao a pečící prášek. Přidáme vejce, tekutý med, olej a mléko, promícháme a nakonec vmícháme kůru a nasekanou čokoládu ( já ji "sekám" tak,…
V tomto lahodném nepečeném cukroví si vychutnáme výraznou čokoládovou chuť, doplněnou praženými slunečnicovými semínky a sušenými meruňkami. Navíc ho připravíme velmi…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy…
Nepečené kuličky můžeme připravit na poslední chvíli a zvládne je i začátečník. Tyto kuličky jsou plné výborných chutí - najdeme v nich rum, rozinky, ořechy a…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…