Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou

Šťavnatý jablečný moučník s ořechy a čokoládovou polevou potěší každého milovníka domácího pečení. Jeho příprava je snadná. Skvělý je ke kávě, na oslavy i jako sladká tečka za obědem. Pro dokonalý požitek můžeme při podávání ozdobit šlehačkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 32x23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení, dno i boky. Krok 2: Nejprve dáme do šlehací mísy rozklepnutá celá vejce, přidáme malou špetku soli a cukr krupicový i vanilkový. Šleháme do husté bílé pěny cca 10 minut, až zůstává viditelná rýha po metle. Krok 3: Omytá jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, 2 jablka nasekáme na kostičky, 2 nastrouháme na hrubých slzách struhadla. Krok 4: Do misky dáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a přidáme nasekané ořechy, všechno ovoce a promícháme. Poté přilijeme olej, opět promícháme a přendáme ke žloutkové pěně. Přidáme všechna jablka, promícháme a dle potřeby přidáme mléko 100-150 ml. Krok 5: Těsto by nemělo být tuhé, ale také ne moc řídké. Jen tolik, aby šlo bez problémů vlít do plechu a uhladit povrch. Dáme péct do předehřáté trouby 180°C, po 5-7 minutách, když těsto vyběhne, snížíme teplotu 160 °C a pečeme asi 30 minut . Krok 6: Řídíme se zkušeností s vlastní troubou a zkusíme špejlí, zda je upečeno. Pokud je po vpichu suchá, je korpus upečený. Poté vyndáme z plechu na mřížku a necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí rozehřejeme čokoládu s máslem a olejem (poleva nepopraská), přidáme drobně nasekanou směs ořechů a dobře promícháme. Krok 7: Po vychladnutí rozehřejeme čokoládu s máslem a olejem (poleva tak nepopraská) ve vodní lázni, přidáme drobně nasekanou směs ořechů a dobře promícháme. Krok 8: Ještě vlahou polevu přemístíme na korpus a uhladíme povrch. Necháme v chladu ztuhnout a poté nožem namáčeným v horké vodě nakrájíme na řezy nebo kostky. Můžeme podávat nebo ještě dozdobit ušlehanou šlehačkou. Do doby podávání uchováme v chladu.

TIP: 26 receptů na nejlepší jablečné moučníky

Zveřejněno 18. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGQR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc pěkné a určitě i chutné řezy… 😋

Moanka: :-K Moc děkuji za komentář, všem chutnaly :-K Přeji krásný den a všechno nejlepší.🍀🌹

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, mouka polohrubá, kypřící prášek, olej slunečnicový, ořechy, rozinky, brusinky sušené, kůra pomerančová kandovaná, jablko, mléko, čokoláda na vaření, máslo, olej, arašídy, šlehačka

Přidat fotografie receptu