Jablečno-pomerančové jáhlové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1.5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1.5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut…
Nalaďte se na sváteční zimní atmosféru s tímto voňavým smaženým dezertem. Hvězdičky vykrojené z toustů pomazaných marmeládou v těstíčku z provoněné smetany, potřete…
Dodejte brokolici šmrnc trochu netradiční přípravou. Plátky brokolice stačí zapéct ochucené zajímavou směsí pomeranče, česneku a olivového oleje. Takto připravenou…
Formu na pečení vyložíme papírem nebo dobře vymažeme a vysypeme (já jsem použila formu 20x30 cm).Do šlehací mísy vyklepneme vejce, přidáme změklý tuk a cukr a šleháme do…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Naši polští sousedé připravují na oslavu příchodu jara spoustu různých dobrot. Mezi nimi je například výborná vláčná bábovka, vonící po pomerančové kůře, s citronovou…
Angreštový kompot je perfektní způsob, jak si uchovat chuť letního ovoce na pozdější měsíce. Mírně nakyslý angrešt v jemně sladkém nálevu osvěží a skvěle doplní dezerty,…