(Nejen) Vánoční svařáček
Recept ještě nebyl hodnocenDo rendlíku nasypeme cukr a na mírném ohni za neustálého míchání připravíme světlý karamel.Přidáme koření a kousky pomerančové kůry (bez bílé hořké části), pak přilijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do rendlíku nasypeme cukr a na mírném ohni za neustálého míchání připravíme světlý karamel.Přidáme koření a kousky pomerančové kůry (bez bílé hořké části), pak přilijeme…
Změklé máslo vyšlehám s cukrem a žloutky do pěny. Přidám na kostičky marcipán a šlehám. Bude to chvíli trvat než se marcipán se směsí spojí.Přidám mouku se solí,…
Drůbeží játra vynikají svou jemností a dají se připravit i s netradiční omáčkou. Vyzkoušejte spojení různých chutí a pochutnejte si na nich. Jistě oceníte i rychlou…
Dortovou formu 24 - 26 cm vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 160 st. Čokoládu, máslo a mléko rozpustíme v misce ve vodní lázni, necháme zchladnout.Mouku s práškem…
Očištěná, vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na velikost soust. V malé misce smícháme sezamový olej, vejce, sójovou omáčku, škrob a prošleháme vidličkou do konzistence…
Je to moučník, a přitom to dort ani koláč není. Je to lahodný dezert vytvořený z pomerančové šťávy, džusu a agaru, nazdobený před podáváním šlehačkou a pudinkem. Želé…
Do mísy přesejeme mouku, přidáme žloutky, celé vejce, mléko, pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů, kůru z jednoho pomeranče, špetku soli, máslo, kypřící prášek a vše…
Jedny datlové kuličky ve třech variantách. Základem kuliček je datlová pasta, kterou doplňujeme dalšími dobrotami. Budou to oříšky, kakao, zázvor, arašídy a také kůra z…
Mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme cukr, vejce, podmáslí, olej, kakao a strouhanou pomerančovou kůru, metličkou vymícháme hladké těsto, které vylijeme do vymazaného…
Připravíme si těsto na košíčky, všechny ingredience smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do ledničky. Mezitím si uděláme ořechovou náplň.…
Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a…
Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě. Slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.V míse smícháme fazole, fazolky a papriku, kterou jsme nakrájeli na tenké…
Smíchejte suché přísady ve středně velké míse. V druhé míse smíchejte mokré přísady pomocí metliček nebo šlehače. Pomalu přidávejte suchou směs, než vznikne krásně…
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky. Troubu rozehřejeme na…
• Troubu si předehřejeme na 180 °C; plech vyložíme pečícím papírem. • Ve větší míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. • Přidáme máslo a ručně vpravujeme…
Linecké těsto má široké možnosti využití. Můžeme z něj připravit lahodné roládky plněné náplní z ořechů a máku. Upečte si je jen tak, nebo je podávejte při svátečních…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a šlehačem nejprve na nejnižším stupni a poté na nejvyšším stupni vyšleháme ( cca 2 min ). Těsto pomocí stěrky…
Příprava korpusu: Našleháme bílky do tuha se špetičkou soli a přidáme cukr. Postupně přidáváme olej, jogurt, rozehřátou čokoládu. Rušně vmícháme prosátou mouku s…
Špaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
Prsa si nakrájíme na větší kousky velikosti jednoho sousta. V misce smícháme suroviny na sos a dobře prošleháme. Do další misky si nasypeme hladkou mouku. Na pánvi…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C) Do mísy dáme všechny sypké ingredience a promísíme. Přidáme ostatní zbylé ingredience a dobře vše promícháme. …
Vajíčka, smetanu, med, skořici, sůl, vanilkový extrakt a pomerančovou kůru promícháme, rozšleháme a tousty namočíme z obou stran.V rozehřátém oleji osmažíme dorůžova a…
Jednou z oblíbených vánočních dobrot, kterou mají rádi hlavně děti, je vánoční salám. Ve stejném duchu připravíme i tuto vánoční tlačenku, která v čokoládovém základu…
Cukroví z křehkého máslového těsta, které voní pomerančem díky nastrouhané kůře a pomerančové marmeládě. S tímhle cukrovím u návštěv zaručeně zabodujete, je voňavé a…